NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pojavili se advokati iz Austrije

Avaz.ba

23.2.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje detalje spora ''Elektroprivrede BiH'' sa „Strabagom“ – „Prijavili se advokati iz Austrije“.

Pročitajte koliko je i odakle ponuda na javni poziv stiglo za zastupanje u arbitraži te koja je procijenjena vrijednost za ovu vrstu pravnih usluga.

U današnjem broju otkrivamo i ko je Nijemac koji se uvukao u kamp migranata od Ključa u kojem su pretežno Afganistanci. Cijeli slučaj istražuje policija, a uključila se i Ambasada Njemačke.

Bili smo i na ukopu serijskog ubice Edina Gačića. Donosimo i priču o porodicama poginulih mladića na kopu Dubrave. Četiri godine od tragedije roditelji čekaju pravdu!

Pročitajte i kako ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara pokušava minirati moguću koaliciju SDA i SBB-a.

Također, otkrivamo i druge detalje s dešavanja jučerašnje hitne sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o povećanju penzija, kao i o smjeni dugogodišnjeg direktora FUP-a.

Komentar dana napisala je naša ugledna novinarka Almasa Hadžić „Bosanska bogatstva“, s osvrtom na nalazišta litrija na granici Srbije i BiH.

Pišemo i o popuni Doma naroda Parlamenta BiH. Konstituirajuća sjednica očekuje se naredne sedmice, a pročitajte imena delegata u klubovima Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Bavili smo se i problemom kilometarskih kolona koje su jučer zabilježene na graničnim prijelazima. Pročitajte kada je problem riješen, zbog čega su se stvorile kolone, koliko je trajao zastoj, gdje su bile najveće gužve, te kada su vozači mogli da nastave put.

Bili smo i na ispraćaju kralja narodne muzike, donosimo sve detalje s komemoracije i sahrane Šabana Šaulića.

Pročitajte šta ugledni neurohirurg Kemal Dizdarević kaže o odluci neurohirurga koji su najavili otkaze ukoliko se on vrati na KCUS. Njegova poruka dovoljno pokazuje šta je i ko je u medicini na prvom mjestu.

Zanimljivu priču donosimo o djevojci koja je rodni Neum zamijenila Torinom. Zanimljivo je da ova mlada djevojka danas nosi dres Juventusa, ali ispričala nam je i za koje klubove je još branila.

Na stranama Globusa pročitajte koga je hrvatska predsjednica Kolinda pomilovala te zašto je takvu odluku donijela.

U Crnoj hronici donosimo detalje tragedije kod Orašja, gdje su u saobraćajnoj nesreći život izgubila dvojica mladića.

Napustila nas je i Nedžada Bakarić, teta Željinih „Manijaka“, koja je 11. februara teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći. Propratili smo i akciju zeničkih policajaca u kojoj je uhapšeno osam dilera.

Kriminalac koji je pokušao ubiti inspektora predao se tuzlanskoj policiji. Za njim su od decembra 2018. godine tragale policijske snage. Gdje se do sada krio, ko je on i zašto se odlučio na ovaj potez, gdje se sada nalazi, za šta se sumnjiči...

Na stranama Sporta nastavljamo priču o Želimiru Vidoviću Keliju, te donosimo reakcije o dodjeli Šestoaprilske nagrade, a nakon odluke Odbora za dodjelu ovog priznanja.

Pratili smo Nurkovića, koji je odigrao fantastičan susret u Portlandu, a njegova reakcija govori koliko mu je ova pobjeda značila, otkrivši da se osjeća dobro. Za naš list govore legende, slavni Mostarac Enver Marić.

Tony Cetinski uoči velikog koncerta u našoj zemlji govori za naš list. Ne samo da je uživao u ljepotama bh. prijestonice, Cetinski jučer je posjetio redakciju „Avaza“.

Donosimo i prilog „Sedmica“, a za naš list govori Vlado Azinović, ugledni profesor fakulteta političkih nauka, donosimo i zanimljivu priču o tome koliko su BiH građani religiozni, kao i reakcije vjerskih službenika o broju vjernika. Uz ovu temu istražili smo i koliko je popularno raditi hidžame, ko ih radi, kolike su cijene, je li ovo pitanje regulirano zakonom.

Podaci uprave za indirektno oporezivanje i više su nego zanimljivi, a riječ je o uvozu plemenitih metala u našu zemlju. Iznenadit ćete se koliko je zlata, srebra i dijamanata uvezeno u posljednje četiri godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.