SARAJEVO Zbog pritiska "članova i onih koji to nisu"

Mirza Hadžiabdić povlači se s pozicije predsjednika Sindikata policije KS

Svoj mandat predsjednika Upravnog odbora stavlja na raspolaganje Skupštini Sindikata i sindikalnom članstvu

B. Cerić
27.02.2019 16:19

Mirza Hadžiabdić

Foto: Arhiv

Mirza Hadžiabdić, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo, zbog pritiska se povlači s ove pozicije.

U pismu članovima Sindikata policije KS napisao je da, uvažavajući aktuelnu situaciju i činjenicu da je izložen pritiscima članova i onih koji to nisu, svoj mandat predsjednika Upravnog odbora stavlja na raspolaganje Skupštini Sindikata i sindikalnom članstvu.

- Ponosan sam na rezultate koje je ovaj sindikat postigao u prethodne nepune četiri godine, koji nisu upamćeni od njegovog postojanja. Zahvaljujem članstvu na dosadašnjoj saradnji, posebno članovima koji su imali razumijevanja za sindikalnu ulogu u društvu i činjenicu da djelatnost Sindikata mora biti u okviru Statuta i važećih zakonskih propisa - naveo je Hadžiabdić u pismu.

Trenutno se u prostorijama Saobraćajne policije MUP-a KS održava redovna sjednica Sindikata policije KS. Prema riječima sekretara Sindikata, na sjednicu nije došao Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora. Prethodno je utvrđen dnevni red sjednice na kojoj se razmatraju pitanja vezana za rad iste.

Sekretar nam nije mogao potvrditi informaciju o eventualnom davanju otkaza. Ekipa "Dnevnog Avaza" je pred zgradom Saobraćajne policije MUP-a KS, gdje se nije pojavio predsjednik Upravnog odbora. 
  • Zgrada Saobraćajne policije MUP KS
    Zgrada Saobraćajne policije MUP KS Foto: M. Tabaković

Komentari

NA VRH