SARAJEVO

Policajci ne daju komesara Halilovića: Niti smo naoružani niti prijetimo, ovo je bunt poštenog čovjeka

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da bi na današnjoj sjednici Vlade komesar mogao biti smijenjen

A. T.

28.2.2019

Podrška za komesara - Avaz
Podrška za komesara - Avaz
Podrška za komesara - Avaz
Podrška za komesara - Avaz
Podrška za komesara - Avaz
+3

15:30

Okupljeni policajci, razočarani izjavama predstavnika Vlade, razišli su se sa skupa podrške komesaru Haliloviću.

Kako su nam rekli, samo su željeli iskazati podršku komesaru, jer su ocjenu njegovog rada doživjeli kao ocjenu rada cijelog MUP-a KS.

Podsjetimo, na pres-konferenciji su predstavnici Vlade Kantona Sarajevo u nekoliko navrata ponovili da se "ispred zgrade Vlade nalazi veći broj naoružanih osoba", a ministrica pravde Lejla Brčić ocijenila je da ovo okupljanje ima elemente državnog udara.

Policajci su poručili da niti su naoružani niti žele da prijete te da je ovo "bunt običnog čovjeka".

Predsjednik Sindikata Uprave policije Sadik Ećo rekao nam je da je njihovo ponašanje u okviru zakona te da nisu izašli van toga. 

- Prijetnja i neka sila nisu tačne informacije. Mi nismo nikome prijetili i nismo uopće naoružani. Mi smo ovdje došli da damo podršku našem menadžmentu Uprave policije i našem komesaru. Prijetnji nije nikakvih bilo i ni u jednom momentu nije došlo do narušavanja javnog reda i mira – rekao je Ećo.

14:30

Oko 200 policajaca i dalje se nalazi pred zgradom Vlade kako bi pružili podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću. 

Policajci čekaju kraj zasjedanja Vlade da bi saznali da li je potvrđena negativna ocjena koju je Halilović dobio za svoj rad. 

U 15 sati se očekuje press Vlade o temi “Reagovanje Vlade KS na neprimjerene pritiske u povodu donošenja odluke o ocjeni rada policijskog komesara ".

12:50

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okupili su se danas ispred zgrade Vlade gdje ministri održavaju sjednicu. Policajci su, naime, došli dati podršku komesaru Mevludinu Haliloviću, nakon što se u javnosti pojavila informacija da bi na današnjoj sjednici Vlade komesar mogao biti smijenjen. 

Oni su poručili da će ostati tu dok Vlada ne razmotri ocjenu njegovog rada, koja je nezdavoljavajuća. Predsjednik Sindikata policajaca Sadik Ećo kazao je kako je negativna ocjena za komesara zapravo negativna ocjena i za sve policajce.

Kazali su da su nezadovoljni načinom na koji je Halilović ocijenjen te da nisu uzeli rezultate rada iz 2018. godine.

Ećo je istaknuo da bi odziv policajaca bio još veći da se ne održavaju protesti boraca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.