ODLUKE Na današnjoj sjednici

Kantonalna vlada ocijenila rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića nezadovoljavajućim

Halilović je uputio pismo Uredu visokog predstavnik, Delegaciji EU u BiH i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država

Avaz.ba
28.02.2019 15:02

Halilović: Dužan sam na ovaj način zaštititi Upravu policije

Foto: Arhiv

Na današnjoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo ocijenila je rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića nezadovoljavajućim. Kako je potvrđeno, odluka je donesena jednoglasno i komesar ima pravo prigovora u roku od osam dana. 

Sarajevski policajci danas su se okupili ispred zgrade Vlade KS da bi iskazali podršku komesaru Haliloviću. Nezavisni odbor ranije je negativno ocijenio rad komesara Halilovića.

Halilović je uputio pismo Uredu visokog predstavnik, Delegaciji EU u BiH i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u kojem navodi da je prijedlog Nezavisnog odbora neosnovan, ne zasniva se na činjenicama i objektivnim pokazateljima i ne korespondira s elementarnom logikom i istinom.

- Dužan sam, radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, ali i dostojanstva više od hiljadu uposlenika Uprave policije koji su u ovakvoj ocjeni prepoznali sebe, odnosno uvidjeli relativiziranje vlastitog rada i rezultata koji su postignuti u posljednje dvije godine, da i na ovaj način zaštitim Upravu policije od neprihvatljivih političkih i drugih pritisaka koji direktno ugrožavaju operativnu samostalnost Uprave policije zagarantiranu članom 5. stav (2) Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo - stoji u pismu.

Komentari

NA VRH