AFERE

Eniz: Svi su se urotili protiv mene

Priča o švercu inkubatora za piliće na relaciji BiH - Hrvatska, u kojoj je otac optužio sina, izazvala je burne reakcije

Eniz Mehić: Nemam ništa protiv oca

F. MUSTAFIĆ

13.3.2019

Priča o švercu inkubatora za piliće na relaciji BiH - Hrvatska, u kojoj je Mirsad Mehić (60) iz Zavidovića optužio sina Eniza (26) iz Vinca kod Jajca, izazvala je burne reakcije.

Jedan od aktera cijelog slučaja Mladen Miškei, koji proizvodi inkubatore u Hrvatskoj, otvreno je jučer optužio Eniza za šverc inkubatora. U izjavi za naš list, Miškei navodi da je "Eniz pravi kriminalac".

Tajna lokacija

Na početku razgovora odmah nam je priznao da je lani zbog njegove prijave Hrvatsko državno odvjetništvo zatražilo od Tužilaštva BiH da provjeri Enizovo poslovanje.

- On i dalje prenosi inkubatore. Ovdje je unajmio kuću u kojoj ih montira, a ne plaća nikakve doprinose. Ako ovdje hoće da radi, morao bi prijaviti obrt. Ja plaćam porez i sve što treba, a on ništa - tvrdi Miškei.  

Oglas kojim otac Mirsad upozorava na sina Eniza, objavljen 2016.

Kaže kako je prije nekoliko dana ponovo prijavio Eniza.

Opovrgnuo je i optužbe da sa Mirsadom pokušava da Eniza pošalje u zatvor. Kad su u pitanju Mirsadovi navodi da se njegov sin Eniz obogatio preko noći, kratko nam je kazao:

- Može se tako obogatiti samo ako radi nacrno. Za 10 inkubatora, koliko može dnevno napraviti, on zaradi 1.000 KM. Sve njemu ostaje - pojašnjava Miškei.

Miškei: Prijavio Eniza. (Foto: Nova TV)

Na kraju nam je kazao da Eniz, osim tajnog objekta u Hrvatskoj, sličan ima i u Srbiji, gdje mu živi majka, koja zajedno s njim, kako je kazao, ilegalno pakuje inkubatore i prodaje ih po Srbiji.

Nisam bogat

Kad smo pozvali Eniza, optužio je medije da su mu zagorčali život.

- Ne znam sad kako ću hodati gradom. Od komšije do komšije moram ići i pokazivati uredne papire - kaže Eniz.

On odbacuje optužbe da se bavi švercom.

- Nikakve tajne objekte nemam. Moji papiri su uredni. Nemam ništa protiv svog oca ni Miškeija. Oni su se urotili protiv mene. Iskoristili su hapšenje carinika i povezali me s tim slučajem - kaže Eniz.

Odlazak iz Zavidovića nema veze sa seks-aferom

Na očeve navode da se prebrzo obogatio, Eniz odgovara:

- Moja firma je mala. Razlozi zašto sam otišao iz Zavidovića nemaju veze sa seks-aferom. Neću vam reći zbog čega. To da imam para, čiste su gluposti. Zemlja u Vincu bila je jeftina. Za 18.000 KM kupio sam imanje s kućom, odmah sam platio 9.000, a ostalo u ratama. Živim solidno, ali nisam bogat.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.