NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Malo je 40 godina za monstruma

Avaz.ba

20.3.2019

Prošlo je skoro 28 godina otkako su pod komandom zločinca Radovana Karadžića počinjeni prvi zločini u nezavisnoj Bosni i Hercegovini kada je ovaj monstrum krenuo u pohod u kojem je namjeravao uništiti čitav jedan narod.

Iako, nažalost, mnogi koji su branili ovu zemlju, kao ni druge brojne žrtve nisu to doživjeli, danas, skoro tri decenije poslije početka krvavog pohoda u BiH, mi, koji smo tu, u svojoj i na svojoj zemlji, iščekujemo da krvniku bude izrečena drugostepena presuda.

Nadamo se svi, jer dovoljno je dokaza, da će biti osuđen po svim tačkama optužnice. Ekipa „Dnevnog avaza“ u sudnici Haškog tribunala danas će čekati ovu historijsku presudu. U današnjem izdanju najtiražnijeg lista u BiH pročitajte i šta su rekle preživjele žrtve koje će u Hagu čekati presudu zlikovcu. U specijalnom prilogu „Presuda krvniku“ donosimo brojna svjedočenja, priče, bolna sjećanja i očekivanja o visini kazne Karadžiću.

Među ostalima, donosimo i potresnu priču oca čija je kćerka na današnji dan prije 26 godina ubijena u Sarajevu, a on će danas u Haškoj sudnici čekati izricanje presude glavnom krivcu za njenu smrt.

I „Minuta“ našeg kolumniste Bakira Hadžiomerovića posvećena je presudi monstrumu Karadžiću.

Otkrivamo i šta je u nastavku suđenja kompromitiranom tužiocu Tužilaštva BiH Boži Mihajloviću pred Sudom BiH izjavio svjedok Ismet Šuškić. U ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ naša proslavljena redateljka Jasmila Žbanić otkriva ko joj zabranjuje snimanje filma o Srebrenici.

Naši novinari saznaju da se epidemija morbila širi po cijeloj BiH i donose alarmantne podatke o ovoj bolesti iz svih krajeva zemlje.

Saznali smo i šokantnu vijest da je trener pedofil iz Srbije koji je silovao dječaka u Novom Pazaru boravio i u Tuzli.

Donosimo i nove detalje skandalozne priče o nastavniku pedofilu iz Zenice koju je otkrio prošle sedmice „Dnevni avaz“, a na koju su nadležni danima „žmirili“ i o kojoj su šutjeli.

Otkrivamo i kako je Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca aktivirao bombu koja mu je otkinula nogu.

Titulu ličnosti dana u „Avazu“ danas je ponio hrvatski poduzetnik livanjskih korijena Mate Rimac.

Saznajte i gdje će i kada u Sarajevu biti otvorena najveća podzemna garaža.

Ogorčeni građani Šićkog Broda kod Tuzle za „Avaz“ pričaju zbog čega su pisali Vladi Tuzlanskog kantona i zašto su spremni kopati i rovove.

Nakon četiri godine od ubistva Adnana Salčina u Sarajevu naši novinari saznaju da je ovaj slučaj konačno razriješen te donose ime ubice iz Srbije. U nastavku priče o ratobornom bračnom paru Sulejmanović, koji je probleme rješavao i noževima, Merdžan i Sandala sada sve negiraju i poručuju da se vole.

Otkrivamo i ko prijeti srbijanskoj pjevači Radi Manojlović zbog ljubavne veze s Harisom Berkovićem.

Na sportskim stranama pročitajte šta je Ibrahim Šehić, nogometni reprezentativac BiH, najavio uoči starta kvalifikacija za Euro.

Donosimo i priču o Benjaminu Buriću, jednom od najboljih rukometnih golmana na svijetu.

U „Dnevnom avazu“ danas pročitajte i prilog „Porodica i zdravlje“, iz kojeg izdvajamo našu temu - kako se suočiti s proljetnim alergijama i kako ih pobijediti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.