NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sarajevske gazde iza rešetaka

Avaz.ba

22.3.2019

''Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje „Sarajevske gazde iz rešetaka“. Donosimo detalje akcije SIPA-e koja je jučer provedena u glavnom gradu BiH. Objavljujemo sva imena uhapšenih, a zanimljiv je podatak i o kojim je objektima riječ u kojima su vršene pronevjere.

Donosimo i detalje afere grčevite borbe za „Lutriju BiH“.

U današnjoj „Minuti“ ugledni novinar Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na rad bh. državnih sigurnosnih službi, a doznajte šta se krije iza naslova „Sedmica, Osmice i Mektić“. Ličnost dana je mlada Sarajka koja je dala veliki doprinos u uključivanju bh. dijaspore u ekonomski razvoj države.

Za naš list govori Hasan Nuhanović, koji se osvrnuo na presudu zločincu Radovanu Karadžiću, a u razgovoru dotaknuo se i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, kojem se nimalo neće svidjeti kada vidi šta je o njemu ovaj Srebreničanin rekao.

Pročitajte šta o presudi Haškog suda kaže i Dragan Mioković. Objavljujemo razgovor i s generalnim sekretarom Evropske banke za obnovu i razvoj koji otkriva koliko je u BiH uloženo para te koliko će ove godine biti investirano.

Donosimo i nove alarmantne podatke o broju oboljelih od morbila u Kantonu Sarajevo, zbog kojih je dvoje djece na respiratorima. Stomatološki fakultet u Sarajevu od jučer je ponovo na usluzi djeci s posebnim potrebama. Na Klinici se opet rade svi stomatološki zahvati, a otkrivamo kolika je potreba za ovim uslugama te ko su anesteziolozi koji su se odazvali da pomognu ovoj djeci.

Bili smo i na manifestaciji u Zenici, ''Čimburijada'' je bila zanimljivija od ranijih. Tradicija je ispoštovana, a šta se još dešavalo, kako su se Zeničani zabavljali, propratili su naši novinari. I za ljubitelje ćevapa bilo je dovoljno porcija u Travniku jučer, „petice“ su se dijelile građanima koji su u velikom broju došli da uživo vide najveću porciju koja je u BiH ikada napravljena i s koliko ćevapa.

Općoj bolnici “Prim. dr. Abdullah Nakaš“ sinoć je dodijeljena plaketa. Dr. Zlatku Kraviću uručena je akreditacija za kvalitet, a pročitajte ko je uveličao ovu svečanost, te kakav je bila atmosfera na svečanosti.

Na stranama „Crne hronike“ objavljujemo ime Beograđanina koji je s ukradenim pasošem pokušao izaći iz BiH. Otkrivamo i na koji se let htio ukrcati te o kakvoj osobi je riječ. Prvi put nakon stravičnog ubistva ubica iz Kiseljaka progovorio je o Kristini Krupljanin, koju je ubio s 88 uboda nožem. Pročitajte šta ovaj monstrum i ubica kaže o zločinu i Kristini. Njegova izjava mnoge će naljutiti. U Bijeljini je protiv nasilnika potvrđena optužnica koji su maloljetnika strpali u gepek, tukli i oteli mu novac, mobitel, a prijetnje koje su uputili žrtvi lede krv u žilama.

Dosta zanimljivih priča u svijetu „Jet-seta“, saznajte kako su se družili Hanka Paldum i Mustafa Nadarević te šta o velikim zvijezdama s modne piste kaže Erna Kurtanović.

Na stranama „Sporta“ pročitajte kako se BiH reprezentacija pripremila za susret s Armenijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.