NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Iscjelitelj varalica stiže u Bosnu

Avaz.ba

23.3.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje kako su varali vlasnici prestižnih sarajevskih ugostiteljskih radnji. Informatičar Oleg Krautblatt i Ines Juretić, koja je završila Srednju umjetničku školu, bili su na čelu softverske firme „Inspirit“, koja se bavila servisiranjem fiskalnih uređaja. Sve o ovom slučaju čitajte u ovom broju „Avaza“.

Saznajemo gdje Miroljub Petrović, za kojeg mediji u Srbiji tvrde da je samozvani doktor i protiv kojeg se u toj zemlji vodi istraga o tome je li se bavio nadriljekarstvom i je li ugrožavao zdravlje ljudi, namjerava otvoriti lječilište u BiH.

Saznajte zašto su se trojica vozača iz Slovenije vratila u našu zemlju. Radi se o mještanima Bužima koji su nedavno otišli raditi u ovu zemlju.

Helena Egleston, portparol MICT-a, govori za naš list. Egleston smo pitali šta će se dalje dešavati sa zločincem Radovanom Karadžićem te hoće li Sud u Hagu pratiti njegovo odsluženje kazne.

Na stranama Globusa bavimo se slučajem iz Bazela, u kojem je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem nasmrt izbola sedmogodišnjeg dječaka Megdima L., porijeklom s Kosova, a koji se vraćao kući iz škole.

Pročitajte i zbog čega novinari optužuju portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubešića te šta o svemu kaže i sam Grubešić.

Istraživali smo i očekuje li nas novo poskupljenje goriva, a nakon što je benzin prošle sedmice znatno poskupio u susjednoj Hrvatskoj.

Pročitajte i alarmantne podatke Agencije za rad i zapošljavanje BiH o broju bh. radnika koji su samo prošle godine otišli u Sloveniju i Njemačku.

Specijalna olimpijada, koja je preksinoć završena u Abu Dabiju, ostat će upamćena kao najuspješnija za sportiste iz Bosne i Hercegovine, koji su se u svoju domovinu vratili s deset medalja. Kao je bilo na svečanom dočeku u Tuzli, saznajte u današnjem broju „Avaza“.

Donosimo i sve detalje nesreće koja se jučer desila u Rudniku boksita Milići, u jami Baćan, kada su poginula dvojica rudara.

Na stranama Crne hronike donosimo priču o Beograđaninu Nenadu Bogdanoviću, koji je pritvoren u Sarajevu zbog krivotvorenja dokumenata, a koji je namjeravao ići u Meksiko.

Okončana je i istraga protiv Marka Zarića i Petra Bujinovića, koji su optuženi za ubistvo navijača Partizana.

Saznajte i zbog čega je prekinut postupak za paljenje crkve u Sarajevu.

Na stranama Jet seta donosimo priču o pjevačici Severini, kojoj posljednjih mjeseci na poslovnom planu ide loše.

Strane Sporta posvećene su večerašnjoj utakmici naše zemlje s Armenijom u Sarajevu. Pročitajte šta su o ovom meču kazali selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

Istražujemo i ko je čovjek koji bi mogao kupiti klub sa Stamford bridža. Roberto Soldić, MMA takmičar i jedan od najvećih talenata u slobodnim borbama, nakon što je definitivno donio odluku da prijeđe pod hrvatsku zastavu, objasnio nam je razloge zbog kojih neće više nastupati kao bosanskohercegovački borac.

Tu su još i druge brojne sportske vijesti iz svijeta rukometa, odbojke, košarke...

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „Sedmica“ sa brojnim zanimljivim temama. Izdvajamo životnu priču jednog od najvećih bh. likovnih umjetnika Voje Dimitrijevića. Šta je o svom ocu kazala Tanja, te njegov prijatelj umjetnik Edin Numankadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.