BIH

Hajra Ramić otišla je za svojim sinovima...

Umrla je srebrenička majka Hajra Ramić, kojoj su u genocidu ubijeni suprug Hamed, sinovi Salih i Ramo i brojni članovi porodice

Ramić: U genocidu izgubila muža i sinove te brojne članove porodice

A. Nu.

25.3.2019

Umrla je srebrenička majka Hajra Ramić, kojoj su u genocidu ubijeni suprug Hamed, sinovi Salih i Ramo i brojni članovi porodice. Ramić je za svog života uspjela ukopati posmrtne ostatke sinova koji su ubijeni 1995. u Srebrenici, ali i kosti muža koji je ubijen 1993. godine. Njena jedina želja bila je da njihove kosti za života pronađe.

- Svaki dan umire nam po jedna majka. Nažalot, i Hajra, kao i mnoge od nas, ukopala je po kost, dvije. Ali, nama majkama koje smo ostale željne svoje djece zadovoljstvo je da imamo i njihov mezar, da imamo gdje otići kad smo same – kazala je za „Avaz“ Munira Subašić, predsjednica Udruženja „Majke Srebrenice“.

Kaže da je Ramić, kao i stotine žena do sada, umrla od tuge za svojom djecom.

- Mnoge majke rekle su mi da žele što prije umrijeti, da budu sa svojom djecom. Jer, nama je svaki dan patnja – priča Subašić.

Kaže da njima duša „krvari“ više od dvije decenije.

- Mi smo davno umrle, samo što nismo ukopane. Da Allah dragi našoj Hajri Ramić podari lijepi dženet i spoji je s njenim sinovima, da tamo budu zajedno kada na ovom svijetu nisu mogli – kazala je Subašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.