AKCIJA FARMER

Remić: Mladina negira nezakonitosti u raspodjeli traktora

Svi se sumnjiče za zloupotrebe donacije iz Kine vrijedne oko milion KM

Remić: Prenio tvrdnje klijenta

S. D.

1.4.2019

Aleksandar Remić, advokat Ivice Mladine, bivšeg savjetnika nekadašnjeg premijera FBiH Nermina Nikšića uhapšenog u policijskoj akciji „Farmer“, kazao je za „Avaz“ da je danas u Tužilaštvu BiH razgovarao sa svojim branjenikom. Remić kaže da je Mladina negirao da je prilikom dodjele donacija u vidu traktora i druge poljoprivredne mehanizacije bilo nezakonitosti.

- On je rekao da su sve osobe koje su dobile ovu opremu, bilo da je u pitanju traktor ili neka druga oprema, ispunjavale uvjete propisane aktima Vlade Federacije BiH, te je kazao da niko nije dobio opremu ko nije ispunjavao uvjete koje je propisala Federalna vlada – kazao je Remić.

Podsjećamo, Mladina je uhapšen jučer sa još sedam osoba u akciji „Farmer“, koju su Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS proveli na području Sarajevskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Livanjskog kantona.

Mladina je s još pet uhapšenih trenutno u nadležnosti Tužilaštva KS, a dvije osobe nakon kriminalističke obrade su puštene. Očekuje se da će Tužilaštvo KS sutra ujutro odlučivati o mjerama pritvora ili eventualno mjerama zabrane za uhapšene u akciji „Farmer“.

Inače, svi oni se sumnjiče za zloupotrebe donacije iz Kine vrijedne oko milion KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.