REAKCIJE

Pejka Medić negira da je simpatizerka ratnih zločinaca

Sve što je napisano u navedenom tekstu, a odnosi se na Pejku Medić je neistina, ničim potkrijepljeno i plod novinarske mašte, tvrdi advokat Medić

Medić: Advokat tvrdi da trpi štetu

Semira DEGIRMENDŽIĆ

2.4.2019

Nakon što smo 22. marta 2019. godine na portalu „Dnevnog avaza“ objavili priču o tome da je Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, dala podršku Saši Triviću, simpatizeru ratnih zločinaca i četnika kojima daje javnu podršku, i podsjetili da je i sama Medić veličala na društvenim mrežama ratne zločince, o čemu su izvještavali brojni mediji, a to je problematizirano i na sjednicama Predstavničkog doma Parlamenta BiH u prošlom sazivu, u više navrata, našoj redakciji obratio se Jadranko Stupar, advokat Medić.  

On navodi da smo 22. marta u dnevnom listu „Dnevni avaz“ objavili tekst pod naslovom „Poznata simpatizerka zločinaca Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, tješi Trivića“, što nije tačno. Naime, tekst smo objavili na portalu „Dnevnog avaza“, a zahtjev za ispravku navoda koji nam je poslao Stupar prenosimo u cijelosti:

- U navedenom tekstu navedene su brojne neistine zbog kojih moja vlastodavka trpi štetu, kako ličnu tako i profesionalnu. U samom tekstu se navodi neistina poput „simpatizerka zločinaca“, potom ... niko za nju ne bi ni čuo da na sebe nije skrenula pažnju time što je ranije, također javno, na društvenim mrežama podržavala presuđene, dokazane ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića“, te na kraju u podnaslovu Jedina istina, navodi se ... Medić nesmetano veliča zločince godinama i za to je nagrađena direktorskom pozicijom na Državnom radiju“.

Sve što je napisano u navedenom tekstu, a odnosi se na Pejku Medić je neistina, ničim potkrijepljeno i plod novinarske mašte, želja za senzacionalizmom i izmišljotine koje imaju za cilj da se poveća prodaja ''Dnevnog avaza''.

Imajući u vidu prednje iznesene neistine o Pejki Medić te odredbu člana 8. Zakona o zaštiti od klevete FBiH („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine'', broj 19/03 i 73/05), u ime Pejke Medić podnosim zahtjev za ispravku izražavanja u navedenom tekstu od 22. 3. 2019. godine – navodi se u zahtjevu advokata Jadranka Stupara iz Bosanske Gradiške.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.