LIČNOST DANA

Pejka Medić: Mala od skandala

Za Pejku se čuje kad čestita neustavni dan RS, vrijeđa stanovnike glavnog grada BiH...

Medić: Blijeda kopija svojih inspiratora iz Banje Luke. Avaz

Piše: A. Bajramović

12.4.2022

Punih pet godina ime Pejke Medić, otkako ova bivša uposlenica RTRS-a i urednica lokalnog radija u Bosanskoj Gradišci obavlja dužnost direktorice BH Radija 1, u javnost ispliva samo kada su u pitanju provokativne izjave i skandalozne odluke. Posljednja odluka, zbog koje je ponovo proključala bh. medijska i javna scena, odnosi se na sudbinu emisije "Sedmica" i priloga o 30. godišnjici opsade Sarajeva, koji u programu radija nije emitiran.

Kao što ni ranije za ime Pejke Medić niko nije čuo po profesionalnim uspjesima, ni na novoj dužnosti u medijima se ne spominje po dobru, postignutim rezultatima, unapređenju uvjeta rada uposlenika, nabavci opreme, poboljšanju kvaliteta programa. Za Pejku se čuje kad suspendira dokumentarne sadržaje o Srebrenici, čestita neustavni dan RS, vrijeđa stanovnike glavnog grada BiH...

Na poziciji direktorice podsjeća tek na blijedu kopiju svojih inspiratora iz Banje Luke. Međutim, BiH, istina, BH Radio 1 i Sarajevo će biti, sve drugo će proći, pa i Pejka Medić, žena čiji će CV ostati prazan i nakon mandata direktorice BH Radija 1 koji istječe u maju ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.