SARAJEVO

Dodik razgovarao s ambasadorom Kraljevine Švedske u BiH

Fena

3.4.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kralјevine Švedske u BiH Andersom Hagelbergom. 

Predsjedavajući Dodik rekao je ambasadoru Švedske da BiH želi razviti stabilan sistem realne privrede, u čemu će biti dragocjeno iskustvo Švedske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH informirao je švedskog ambasadora da je strateško opredjeljenje BiH kretanje ka Evropskoj uniji, da za to postoji konsenzus, ali da je problem na tom putu taj što nije formirano Vijeće ministara BiH ni šest mjeseci nakon završenih izbora, iako je iz Brisela upućena jasna poruka Bosni i Hercegovini da se Vijeće ministara mora formirati što prije i bez ikakvih uvjetovanja, ukoliko BiH želi steći kandidatski status za ulazak u EU.

Predsjedavajući Dodik zahvalio je Švedskoj na velikom broju projekata u sklopu razvojne saradnje koje je Švedska provela u BiH te je saglasan sa švedskim ambasadorom da bi razmjena između BiH i Švedske mogla biti mnogo bolja kada bi se unaprijedili ovdašnji uvjeti poslovanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.