TAKMIČENJE

Livanjski harmonikaši pobijedili i u Beogradu

Od mogućih 100 osvojili 98,25 bodova

Al. K.

15.4.2019

Livanjski harmonikaši pobijedili i u Breogradu. Al. K.

Nakon nedavno osvojenog prvog mjesta na međunarodnom takmičenju u Slavonskom Brodu, livanjski Gradski harmonikaški orkestar pobijedio je u kategoriji orkestara i na 7. međunarodnom festivalu harmonike u Beogradu (MehFest 2019) održanom u organizaciji Udruženja "Muzika edukacija Harmonika" od 12. do 14. aprila, u zgradi Univerziteta Megatrend. 

Livnjaci su od mogućih 100 osvojili 98,25 bodova, zapravo "došli, vidjeli i pobijedili", kako su zapisali na svojoj Facebook stranici. Ovom najnovijom pobjedom u prijestonici harmonike u Beogradu, livanjski harmonikaši su pokazali da su najbolji u regiji i među najboljima u Evropi i šire. 

Pod vodstvom livanjskog Bugojanca Mladena Jelovića, koji je svojevremeno pohađao sarajevsku Muzičku školu, skupa sa svjetski poznatom harmonikašicom Merimom Ključo, inače Livanjkom, livanjski harmonikaši će sigurno osvajati još prvih mjesta i dalje napredovati. 

Beogradski festival harmonike okupio je više od 200 aktivnih sudionika, a posjetilo ga je oko 4.000 ljubitelja harmonike. Nastupili su izvođači iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, ali i udaljenijih zemalja (Rusije, Kine, Vijetnama, Litvanije, Bjelorusije, Ukrajine, Letonije, Italije, Njemačke...), ponudivši publici raznovrstan muzički program.

Brendovi

Livnjake je prevozio "Livno-bus", čiji su autobusi oslikani hrvatskim selektorom i Livnjakom Zlatkom Dalićem te livanjskim divljim konjima, pa je Beograd, uz najbolje harmonikaše, mogao vidjeti dodatna tri livanjska brenda - "Dalića", divlje konje i kao feniks ponovo oživljeni "Livno-bus", čiji će naredni autobusi biti oslikani i čuvenim livanjskim sirom.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.