OTKRIVAMO Tužilaštvo već pola godine istražuje brutalnu likvidaciju

Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca: Iz zatvora prijete smrću ključnim svjedocima

Supružnici Božo i Tanja Vukoje prijavili Tužilaštvu KS užasavajuće SMS poruke, za koje vjeruju da ih šalje Srećko Trifković iz zatvora u Zenici

M. AŠČIĆ
15.04.2019 18:03

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje već pola godine istražuje brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju, ima dokaze o tome da osumnjičeni za njihovo ubistvo prijete smrću ključnim svjedocima u ovom predmetu, otkriva „Dnevni avaz“.

Šta su izjavili

Podsjetimo, u pritvoru se zbog sumnje da se mogu povezati s ubistvom dvojice policajaca nalaze već odranije poznati automafijaši s Pala Srećko Trifković i Miloš Obradov. Po istom osnovu u pritvoru je i osumnjičeni Nedjeljko Lizdek.

  • Trifković: Nalazi se u pritvoru
    Trifković: Nalazi se u pritvoru

Tužilaštvo KS ima iskaze svjedoka, supružnika Tanje i Bože Vukoje iz Gruda. Oni su nakon ubistva policajaca posvjedočili da ih je pozvao Trifković koji im je kazao da je bio belaj u Sarajevu i da su njegovi bahati klinci ubili policajce, pa stoga ne može dovući automobil prema ranijem dogovoru.

Tanji i Boži Vukoje sada se prijeti smrću SMS porukama. Tužiocima su supružnici u dva iskaza posvjedočili kako sumnjaju da im poruke iz pritvora šalje osumnjičeni Trifković, koji se nalazi u KPZ-u Zenica.

Prema dokumentaciji Tužilaštva, u koju je „Avaz“ imao uvid, Božo Vukoje je izjavio kako mu je porodica izložena pritiscima. Ispričao je da na broj njegove supruge Tanje pristižu SMS poruke prijetećeg sadržaja s nepoznatog broja.

 Sadržaj poruka

On je tužiocima priložio telefon i SMS poruke u kojima piše: „U ćeliji sam, od kolege je broj, ne mogu pričati“, „Šta trebate, je l', Božo, u prdekanu si me utrpao, pošalji pare za kauciju, kunem se, isjeću te, kruh sam ti dao, dužan si mi, a ti si nas izdao“.

U iskazu Tanje Vukoje se navodi da je dobila poruke u kojima joj se prijeti da je, ako njen suprug bude sarađivao s Tužilaštvom, bolje da se sam ubije. Također, u jednoj od SMS poruka im se poručuje: „Igrate se sa svojim najdražima“.

Iako je Tanja Vukoje promijenila broj mobitela, uslijedile su nove prijeteće poruke. Ona je uvjerena da, prema njihovom sadržaju, prijeteće poruke upućuje Trifković.

„Sve izjave imam, šmekersko g... Sada vam ne pomažu ni pare. I vaše i njegove sam izjave dobio. Ti si me izdala za broj. Uzalud vam je sve, sve troje ću vas isjeći. Sad je kraj. Svako se jutro pomoli Kristu da je svaka noć prošla, a mužu reci neka dug riješi.“

 Traže pomoć da se nađe automobil

Nezvanično saznajemo da je Tužilaštvo KS prije deset dana zatražilo od pojedinih advokata u ovom predmetu da im osumnjičeni pomognu da nađu automobil Seat, koji je bio na mjestu likvidacije kada su ubijeni policajci.

Zauzvrat bi neki od umiješanih u ovaj slučaj bili pušteni da se brane sa slobode. Ovim je potvrđeno pisanje „Avaza“ da Tužilaštvo nikada još nije pronašlo ni automobil, ali ni pušku iz koje su policajci ubijeni.

U jednoj od poruka navedeno je kako Božo Vukoje mora u Sarajevo donijeti 20.000 KM za kauciju te da će mu biti javljeno gdje da preda novac. Upozoren je da ne smije pričati s policijom.

Komentari

NA VRH