GODIŠNJICA

Ratni komandanti zgroženi: Ovo je provokacija Suda BiH

Svakodnevno nam podmeću i truju, ali im neće proći, kazao je Semir Drljević Lovac

Ratni komandanti odali su počast šehidima. Ž. Miličević

M. Sm.

15.4.2019

Nakon niza sadržaja koje je povodom obilježavanja 27. godišnjice Armije RBiH na području Mostara tokom protekle sedmice organizirala Koordinacija temeljnih boračkih udruženja Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je upriličena posjeta mezarju Šehitluci.

Uz učenje Fatihe i polaganje cvijeća odata je počast šehidima i poginulim borcima ARBiH. Nekadašnjim borcima, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim veteranima, ratnim vojnim invalidima, političkim i vjerskim zvaničnicima, ali i školarcima obratio se ratni komandant odbrane Mostara Semir Drljević Lovac.

Osvrnuvši se na period odbrane BiH ustvrdio je da je to bio najčasniji period zemlje, koji, poručio je, nikada niko neće moći isprljati.

- Svakodnevno nam podmeću i truju, ali im neće proći. Najveći cilj naših neprijatelja i neprijatelja ove zemlje je da radikaliziraju Bošnjake. Još jednom upozoravam da na to ne nasjedamo. Ako uspiju, izgubili smo - istakao je on.

Također, jedan od ratnih komandanata Šerif Špago rekao je da je 15. april jedan od najznačajnijih datuma za odbranu Bosne i Hercegovine. Špago nije krio razočarenje zbog činjenice da baš danas počinje suđenje ratnom komandantu, legendarnom Atifu Dudakoviću.

- To je provokacija Državnog suda. I to je dokaz da određene strukture države gledaju da napakoste Armiji RBiH i njezinim pripadnicima. Ono što potenciramo je jedinstvo i zajedništvo svih patriotskih snaga koje vole državu i koje neće dozvoliti da je iko ugrožava. Mogu negirati zločine, mogu i spinovati, pokušavati izjednačavati, ali Armija RBiH je međunarodno priznata vojska čiji je komandant nosio zastavu u Parizu 1995. na Dan pobjede nad fašizmom. To je sila koja se borila za državu i nije dala da se razgradi međunarodno priznata BiH - naglasio je Špago.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.