SKANDALOZNO Pojedini mediji u Srbiji našli svoje razloge za vatrenu stihiju u Parizu

Požar na Notr Damu smatraju Božijom kaznom zbog zastave Kosova!

Inače, kosovska zastava se u najpoznatijoj katedrali u Parizu zavihorila krajem prošle godine, u okviru obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata

S. D.

Skandalozna naslovnica srbijanskog "Informera"


Dok su oči cijelog svijeta uprte u katedralu Notr Dam u Parizu, koju je prije nekoliko sati zahvatio požar, i mole se da ovo gotičko zdanje, staro osam i po stoljeća ne bude u potpunosti uništeno, pojedini mediji u Srbiji smatraju požar Božijom kaznom!

I to ni manje ni više nego smatraju da je to kazna jer je u katedrali Notr Dam prije šest mjeseci izvješena zastava Kosova.

- Uzrok požara je za sada nepoznat, ali o kakvom god uzroku da je riječ, jedno je jasno - izgleda da je Francuze stigla Božija kazna - naveo je srbijanski Informer.

Inače, kosovska zastava se u najpoznatijoj katedrali u Parizu zavihorila krajem prošle godine u u okviru obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata.

I tada je u Srbiji problematizirano to što su Francuzi i na taj način priznali Kosovo, a sadašnja objava u medijima da je vatrena stihija koja je zahvatila Notr Dam „Božija kazna“ već je naišla na brojne osude na društvenim mrežama u regionu.

Više o:

Požar Notr Dam
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na