TAKMIČENJA

Tuzlak Ismar Salkić najbolji frizer u državi

Juniori i seniori koji su na takmičenju ostvarili zapažene rezultate stekli pravo učešća na Svjetskom prvenstvu u Parizu

Salkić: Veliko i neponovljivo iskustvo

E. Sk.

19.4.2019

Tuzlak Ismar Salkić prvak je Državnog otvorenog prvenstva Saveza frizera BiH koje je nedavno održano u njegovom rodnom gradu. Salkić je u seniorskoj konkurenciji osvojio titulu najboljeg frizera, i to u kategoriji „prestige bridal and gala style“.

Mnogo posjetilaca

- Prvi put do velikog sam uspjeha stigao u seniorskoj konkurenciji. Bilo je zaista predivno takmičiti se u centru grada pod budnim okom velikog broja posjetilaca. Za mene je ovo veliko i neponovljivo iskustvo koje ne bi bilo moguće da nije bilo angažmana Kluba frizera i kozmetičara Tuzla. Ogromnu ulogu u svemu ima majstor Enes Mustačević, koji je ujedno predsjednik našeg kluba i glavni organizator takmičenja – kaže Salkić, najbolji frizer u BiH.

Mustačević je, kako ističe Salkić, učinio sve da organizacija takmičenja bude bez problema.

Detalj s takmičenja održanog u Tuzli

- Izdvojio bih i veliki uspjeh Amile Hidanović, koja je s nepunih 17 godina, kao učenica drugog razreda srednje škole, uspjela zauzeti treće mjesto u svadbenoj frizuri i četvrto mjesto u gala style frizuri. Na kraju je u ukupnom poretku bila četvrta, što je za nju veliki uspjeh, jer se takmičila u izuzetno jakoj konkurenciji – navodi Salkić.

Učestvovali i učenici

Članovi Kluba frizera i kozmetičara Tuzla na ovom prvenstvu ostvarili su niz odličnih rezultata. Mahmut Spahić osvojio je prvo mjesto u takmičenju „berber cut i hair tatto“ u seniorskoj konkurenciji, Selma Rakovac bila je treća u juniorskoj konkurenciji, kao i Maida Podanović u seniorskoj konkurenciji. Semir Burek u juniorskoj konkurenciji bio je drugi, a Naida Ribić u seniorskoj konkurenciji četvrta.

Osim seniora i juniora, na takmičenju su učestvovali u školskim disciplinama i učenici iz gradova širom BiH. Inače, juniori i seniori koji su na takmičenju ostvarili zapažene rezultate stekli su pravo učešća na Svjetskom prvenstvu u Parizu, koje je na rasporedu u septembru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.