SAOPĆENA ODLUKA

Nakon historijske sezone: Klub iz BiH svojevoljno seli u niži rang

Budućnost iz Bijeljine je ove sezone izborila i pravo na pozivnicu za drugu ABA ligu

KK Budućnost: Klub obavijestio javnost. Facebook

E. Ć.

20.6.2023

Uprava KK Budućnost PROLAB odlučila je nakon historijske sezone da ne igraju ligu BiH naredne sezone i da svojevoljno pređu u niži rang.

Klub iz Bijeljine je ove sezone izborio i pravo na pozivnicu za drugu ABA ligu.

Afirmacija mladih

Budućnost je odlučila da naredne sezone igra niži rang i o tome je obavijestio košarkaški savez BiH, te da se vrati afirmaciji mladih igrača iz sopstvenog pogona.

- Nakon najuspješnije sezone, u kojoj je KK Budućnost Prolab ostvario historijski uspjeh kluba, ali i bijeljinske košarke, osvojivši treće mjesto u regularnom dijelu Prvenstva BiH, te igravši polufinale plej-ofa Prvenstva BiH, kao i finale Kupa RS, Uprava Kluba odlučila je da klub ostaje posvećen svom prvobitnom cilju – promociji košarke i sporta, kao i razvoju i afirmaciji mladih košarkaša i košarkašica. 

Misija kluba

Misija kluba ostaje kreiranje optimalnih uslova za razvoj omladinskih kategorija. Zato će KK Budućnost Prolab u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj će znatno veći prostor za igranje i košarkaški razvoj dobiti mladi košarkaši, uz angažiranje nekolicine iskusnijih igrača. 

Prvi tim KK Budućnost u Prvoj ligi RS nastupaće pod imenom novog glavnog sponzora – KK Budućnost Profy Bijeljina, saopšteno je iz Budućnosti kao i to da je dogovorena saradnja sa sarajevskom Bosnom u kojoj će mladi igrači iz Budućnosti dobijati priliku - saopćeno je iz KK Budućnost PROLAB.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.