SLOVENIJA

Posljednjih dana privedeno 111 migranata

Kod Novog Mesta priveden i vozač koji je u automobilu slovenske registracije prevozio četiri državljana Egipta

Ilustarcija

Srna

23.4.2019

U posljednjih pet dana u Sloveniji je privedeno 111 ilegalnih migranata koji su nezakonito ušli iz Hrvatske, objavila je slovenska policija.

Hrvatskoj policiji za sada je readmisijom vraćeno 30 migranata, 12 je zatražilo azil u Sloveniji, dok za ostale migrante policijski postupci još nisu završeni.

Najviše migranata zatečeno je na području policijskih uprava Novo Mesto, Celje, Kopar, a među 67 osoba koje su granicu ilegalno prešle na području Novog Mesta bilo je 25 Marokanaca, 11 Alžiraca i 11 Bangladešana.

Kod Novog Mesta jučer je priveden i vozač koji je u automobilu, slovenske registracije, prevozio četiri državljana Egipta.

Riječ je o 37-godišnjaku s prebivalištem u Velikoj Britaniji koji će biti krivično gonjen, dok su egipatski migranti vraćeni u Hrvatsku, objavila je policija iz Novog Mesta.

Na području Policijske uprave Kopar u posljednjih pet dana pronađeno je 37 ilegalnih migranata, od kojih je u Hrvatsku vraćeno 24, dok su ostali izrazili želju da dobiju međunarodnu zaštitu.

Celjska policija je u subotu, 20. aprila, privela tri osobe s prostora Kosova, koje su  predate Hrvatskoj, nakon što je potvrđeno da su granicu prešla ilegalno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.