POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Uz sve počasti sahranjen policajac Slađenko Tubin

Smrtno ga je ranio Marko Šabić iz Prijedora

M. Z.

24.4.2019

Sahrana policajca - Avaz
Sahrana policajca - Avaz
Sahrana policajca - Avaz
Sahrana policajca - Avaz
Sahrana policajca - Avaz

Na mjesnom groblju u Brezičanima kod Prijedora danas je, uz sve počasti, sahranjen policajac Slađenko Tubin (48), pripadnik PU Prijedor, kojeg je u nedjelju, 21. aprila, prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora smrtno ranio Marko Šabić (44) iz Prijedora.  

S velikom tugom i bolom od hrabrog policajca oprostili su se njegova porodica, rodbina, prijatelji, komšije, njegove radne kolege, pripadnici PU Prijedor i MUP-a RS. Sahrani policajca prisustvovali su Darko Ćulum, direktor Policije RS, i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

- Na prvom mjestu izražavam saučešće porodici našeg hrabrog policajca. Došao sam da prisustvujem sahrani i da zajedno sa svim našim policajcima odamo počast čovjeku koji je bio uzor policijskog posla, a koji je na jedan podmukao i mučki način lišen života. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, njegove kolege, nikada neće zaboraviti takvog čovjeka. Uvijek ćemo ga se sjećati i svega onog što je on predstavljao, ne samo u PU Prijedor već i šire, noseći toliko godina policijsku uniformu - kazao je Lukač.

Marko Šabić, koji se, osim za teško ubistvo policajca, tereti i za ubistvo u pokušaju vlastitog oca Veselka Šabića te napad na suprugu, nalazi se u pritvoru koji mu je određen po prijedlogu Republičkog javnog tužilaštva RS.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.