VLADA FBIH

Ministrica Milićević: Kad god Novalić samovoljno sazove sjednicu, mi nećemo doći

Nije problem hrvatskih ministara, nego pripreme

S. Mujić

25.4.2019

(Video: S. Mujić)

Vlada Federacije BiH ni danas nije okončala proceduru imenovanja direktora i zamjenika direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Prvorangirani kandidati za ove pozicije su Vlatka Martinović i Zilha Ademaj, što je bilo sporno premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ministrima iz SDA. Prema riječima federalne ministrice finansija Jelke Milićević, čelne pozicije ZZO FBiH Martinović i Ademaj uskoro bi trebale preuzeti.

- Čeka se trenutak kada će biti okončano imenovanje u ZZO Federacije BiH. Taj dio je pripremljen i naći će se na jednoj od narednih sjednica - kazala je Jelka Milićević, ministrica finansija FBiH, za Avaz TV.

Ministrica Milićević komentirala je i optužbe na račun hrvatskih ministara, koji u dva navrata nisu dolazili na hitne sjednice Vlade FBiH, koje je sazivao premijer FBiH Fadil Novalić.

- Nije tu problem hrvatskih ministara, tu je problem pripreme sjednica. Imamo način kako se dogovara dnevni red i svaki put kad neko samovoljno sazove sjednicu, bez poštivanja procedura i Poslovnika o radu, mi možemo samo odgovoriti nedolaskom na sjednicu – poručila je Milićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.