NEKRETNINE

SDP iznenađen što zgradu nude putem OLX-a

Traži se zakupac za svih 4.300 kvadrata, kažu iz agencije koja nudi zgradu

Zgrada 20 godina bila sjedište Vlade FBiH

M.R.S.

29.4.2019

Iznajmljuje se bivša zgrada Vlade Federacije BiH upotrebne površine od 4.300 kvadrata, te pripadajući parking prostor, u ulici Alipašina.

Ovaj se oglas ponovo pojavio ovih dana na portalu OLX.ba, nakon što je onaj objavljen u junu prošle godine prošao bez rezultata. 

Bilo zainteresiranih

Riječ je o zgradi SDP-a u Sarajevu, i putem agencije „Delta nekretnine“ iznajmljuje se dio u kojem je do prošle godine bilo sjedište Federalne vlade. Ostatak koristi SDP BiH kao Centralu stranke. Cijena je „po dogovoru“. 

- Bilo je zainteresiranih, ali samo za dio objekta. Traže se zakupci za kompletan prostor koji se iznajmljuje – kazao nam je Elvir Velić, agent u „Delta nekretninama“. 

Dodao je da se o cijeni najma ne može govoriti s obzirom na to da nisu još došli do ozbiljnih zakupaca.

Unutrašnjost zgrade (fotografije s OLX-a)

Zgrada, sagrađena sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ima tri sprata, sastoji se od kancelarija, konferencijske sale, kuhinje, kafe-bara, a pored objekta se nalazi višenamjenska hala koja je korištena kao garažni prostor.

Može i hotel

- Objekt je pogodan da se prilagodi za više namjena tipa hotel, poslovna zgrada, sjedište banaka, firmi i tako dalje – navodi se u oglasu. 

Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a BiH, na kojeg su nas uputili i iz rukovodstva stranke, kazao je jučer da prvi put čuje da se zgrada iznajmljuje putem OLX-a. 

- Zgrada se iznajmljuje preko nekoliko agencija za nekretnine, moguće je da je neko od njih to stavio. Iznajmljuje se samo zainteresovanima za veći broj kvadrata, a ne pojedinačne kancelarije - odgovorio nam je Čengić.

quote
<p>Sredstva od iznajmljivanja bit će korištena za redovan rad SDP-a BiH, kaže Čengić.</p>

Vlada plaćala 41.300 KM

Vlada FBiH je u zgradi SDP-a bila smještena od 1997. i mjesečno je za najam izdvajala oko 41.300 KM iz budžeta. Sve do prošle godine. 

Prije mjesec su „anonimni uposlenici SDP-a“ uputili otvoreno pismo u kojem su naveli da nisu primili plaće sedam mjeseci te su iznijeli kritike na račun rukovodstva stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.