NEKRETNINE Partijsko vlasništvo opet u ponudi

SDP iznenađen što zgradu nude putem OLX-a

Traži se zakupac za svih 4.300 kvadrata, kažu iz agencije koja nudi zgradu

M.R.S.
29.04.2019 18:20

Zgrada 20 godina bila sjedište Vlade FBiH

Iznajmljuje se bivša zgrada Vlade Federacije BiH upotrebne površine od 4.300 kvadrata, te pripadajući parking prostor, u ulici Alipašina.

Ovaj se oglas ponovo pojavio ovih dana na portalu OLX.ba, nakon što je onaj objavljen u junu prošle godine prošao bez rezultata. 

Bilo zainteresiranih

Riječ je o zgradi SDP-a u Sarajevu, i putem agencije „Delta nekretnine“ iznajmljuje se dio u kojem je do prošle godine bilo sjedište Federalne vlade. Ostatak koristi SDP BiH kao Centralu stranke. Cijena je „po dogovoru“. 

- Bilo je zainteresiranih, ali samo za dio objekta. Traže se zakupci za kompletan prostor koji se iznajmljuje – kazao nam je Elvir Velić, agent u „Delta nekretninama“. 

Dodao je da se o cijeni najma ne može govoriti s obzirom na to da nisu još došli do ozbiljnih zakupaca.
  • Unutrašnjost zgrade (fotografije s OLX-a)
    Unutrašnjost zgrade (fotografije s OLX-a)

Zgrada, sagrađena sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ima tri sprata, sastoji se od kancelarija, konferencijske sale, kuhinje, kafe-bara, a pored objekta se nalazi višenamjenska hala koja je korištena kao garažni prostor.

Može i hotel

- Objekt je pogodan da se prilagodi za više namjena tipa hotel, poslovna zgrada, sjedište banaka, firmi i tako dalje – navodi se u oglasu. 

Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a BiH, na kojeg su nas uputili i iz rukovodstva stranke, kazao je jučer da prvi put čuje da se zgrada iznajmljuje putem OLX-a. 

- Zgrada se iznajmljuje preko nekoliko agencija za nekretnine, moguće je da je neko od njih to stavio. Iznajmljuje se samo zainteresovanima za veći broj kvadrata, a ne pojedinačne kancelarije - odgovorio nam je Čengić.

Sredstva od iznajmljivanja bit će korištena za redovan rad SDP-a BiH, kaže Čengić.

Vlada plaćala 41.300 KM

Vlada FBiH je u zgradi SDP-a bila smještena od 1997. i mjesečno je za najam izdvajala oko 41.300 KM iz budžeta. Sve do prošle godine. 

Prije mjesec su „anonimni uposlenici SDP-a“ uputili otvoreno pismo u kojem su naveli da nisu primili plaće sedam mjeseci te su iznijeli kritike na račun rukovodstva stranke.

Komentari

NA VRH