SAOPĆENJE

Brojni čarter i privatni letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Delegacije predvođene ministrima vanjskih poslova i premijerima Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija

Međunarodni aerodrom Sarajevo. Arhiv

Fena

7.5.2019

U povodu godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas i sutra ujutro trebali bi sletjeti, osim redovnih, i brojni čarter i privatni letovi, kojima će u glavni grad Bosne i Hercegovine stići brojne privredne i političke delegacije iz regiona i Evrope.

Portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić izjavila je da su određene delegacije stigle već sinoć, dok bi danas u poslijepodnevnim satima, kao i sutra ujutro trebali sletjeti brojni čarter-letovi, kojima bi trebale stići najviše političke delegacije, predvođene ministrima vanjskih poslova i premijerima Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija, uključujući veliki broj predstavnika iz automobilske industrije.

- Povećan broj putnika tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bitno usložnjava kadrovske kapacitete zaposlenika MAS-a, ali, upravo zahvaljujući maksimalnom angažmanu naših zaposlenika, sve aktivnosti i dalje se obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema - kazala je Bagarić.

Za takve rezulate, kako je kazala, zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIOBiH, Kontrole letenja, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 7.do 9. maja u Sarajevu će okupiti oko 80 delegacija i tri hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika, te predstavnika organizacija civilnog društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.