INTERVJU

Konaković otkrio kada i gdje se susreo s Bakirom Izetbegovićem

Elmedin Konaković uz fotografiju Alije Izetbegovića. S. Mujić

S. Mujić / Lj. Skokić

7.5.2019

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković najavio je konkurse za zapošljavanje u javnom sektoru za koje nećete morati biti član političke stranke. Na osnovu kojih kriterija će se odlučivati ko je sposoban za rad u kantonalnim institucijama, otkrio je u intervjuu za Avaz TV.

Zadovoljan je, kako je kazao, četveromjesečnim radom tzv. šestorke u KS, a Vlada u trenutnom sastavu priznaje bolja je od one koju je lično vodio. Priznao je i koja je njegova najveća "premijerska" greška.  

Komentirao je i najave da bi uskoro moglo doći do smjene postojeće vlasti.

- Dosadili smo više s tim pričama, sakupite 18 ruku, potpišite. Asim Sarajlić, Aljoša Čampara, Bakir Izetbegović, svi oni redom su se smjenjivali s tim pričama, ali ova većina od izbora do danas funkcionira vrlo dobro. Njihove najave su rezultat besposlenosti, nemaju šta raditi pa samo namišljaju kako će smijeniti Vladu - rekao je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde je u intervjuu objelodanio i kada i gdje se susreo s bivšim stranačkim šefom, predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, te zašto drži sliku njegovog oca rahmetli Alije Izetbegovića u kabinetu.

S obzirom na to da je u Skupštini KS pokazao umijeće brzog čitanja, koje je protumačeno kao repovanje, Konaković govori šta misli o ideji da pjeve bek vokale Jali Bratu i Bubi Corelliju.

Odgovore Elmedina Konakovića pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.