SARAJEVO

{IZA KULISA} / Šta su jeli lideri regiona i ko je ručao na zidiću ispred Parlamenta

E. IDRIZOVIĆ

8.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Politički lideri regiona na današnjem panelu u okviru godišnjeg sastanka EBRD-a u Sarajevu diskutirali su o ekonomskim i političkim prilikama, potencijalima, investicijama, razvoju i saradnji država u susjedstvu.

Tom prilikom balkanskim liderima bila je servirana i zakuska.

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Ana Brnabić, Zoran Zaev i Edi Rama, premijeri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, mogli su degustirati suho meso, sir, masline te šunku, koji su bili posluženi kao hladna plata. Uz slana jela, liderima su bila servirana i slatka peciva te voćne salate.

Za piće je bilo posluženo svima isto - smoothie, voda i kafa. No, nakon obraćanja na panelu, lideri su otišli u hotel na ručak, gdje su, vjerujemo, između ostalog, probali najukusnije bosanske specijalitete.

Ostali učesnici konferencije poslužili su se raznovrsnom hranom koja je bila servirana na švedskom stolu u šatoru ispred zgrade Parlamenta.

Na stolu su se mogli naći različiti riblji i mesni specijaliteti, salate, voće, suhomesnati i sirni proizvodi... Za piće je služeno sve - bezalkoholni i alkoholni napici.

No, kako je zabilježio naš fotograf, učesnici koji su bili ispred Parlamenta nisu imali adekvatno mjesto, odnosno sto i stolice, kako bi ručali, tako oni koji nisu mogli naći mjesta za visećim stolovima iskoristili su zidiće koji se nalaze na platou ispred zgrade te tu servirali svoj ručak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.