NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: EBRD sprema 400 miliona eura za BiH

Piše: Avaz.ba

9.5.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:  

Građani Kantona Sarajevo posljednjih su mjeseci sve više meta napada migranata. Skoro da ne prođe dan, a da se ne dese incident, krađa, provala, napad... Šta radi premijer Kantona Sarajevo?

Istražujemo šta se dešavalo u njemačkom gradu Oberhauzenu, gdje je jučer provedena velika antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno osam osoba iz naše zemlje.

Tu je nova i zanimljiva „Minuta“ Bakira Hadžiomerovića.

Donosimo i detaljan izvještaj sa godišnjeg skupa EBRD-a, koji se održava u Sarajevu. Pročitajte izjave zvaničnika, a saznajte i šta su učesnici radili tokom pauza te šta se našlo na jelovniku.

Saznajte i koji veliki sportista je naša Ličnost dana.

Iran je najavio da će nastaviti s proizvodnjom obogaćenog uranija. To je naša glavna tema na stranama Globusa.

Akademik Muhamed Filipović, kako je to i najavio prije nekoliko mjeseci, jučer je u Sarajevu objavio svoje životno djelo „Roman jedne biografije“. Saznajte šta o svemu kaže autor ovog značajnog djela.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona intenzivno tragaju za osobama koje su jučer u popodnevnim satima ispred Osnovne škole u Humcima kod Čelića otele žensku osobu koja je dovela dijete na nastavu. Šta se tačno dešavalo, šta o svemu kaže policija, saznajte u današnjem broju „Avaza“.

Na stanama Mozaika bavimo se temom zbog čega je jedan od simbola odbrane od fašizma zaključan na 9. maj.

Saznajte i koja su jedina tri proizvoda iz Bosne i Hercegovine na listi Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) kao zaštićeni proizvodi geografskog područja.

Zanimljiv intervju sa Rifatom Rijadom Zaidom, predsjednikom Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, donosimo u današnjem broju „Dnevnog avaza“. Doktor Zaid najavljuje velike proteste doktora za subotu.

Na stranama Crne hronike bavimo se pričom iz Unsko-sanskog kantona, gdje je tamošnje Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Ermina Memića, nastavnika biologije, zbog krivičnog djela zadovoljavanja pohote pred djetetom.

Saznajte i zbog čega nije uspjela pljačka novca u mjestu Knešpolje kod Širokog Brijega.

Na stranama Jet seta zanimljiva priča. Bosanac u Njemačkoj koji poznaje Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pjevač Šaban Šaulić, govori za „Avaz“.

Strane Sporta posvećene su Premijer ligi BiH. Sarajevo je u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH nadigralo Široki Brijeg i ostvarilo značajnu prednost od tri gola - bez primljenog pogotka, koju će u srijedu braniti na Pecari. Kako se bordo tim priprema, čitajte u današnjem broju našeg lista.

Liverpul je napravio čudo izbacivši Barcelonu u polufinalu Lige prvaka jednim od najvećih preokreta u fudbalskoj historiji. Analizirali smo i ovaj meč za vas.

Donosimo i priču o Endiju Ruizu (Andy), koji će uskoro ući u ring sa svjetskim bokserskim prvakom Entonijem Džošuom (Anthony Joshua).

Čitajte i da li Željo ostaje bez milion maraka i zbog čega.

Osim ovih sportskih vijesti, pripremili smo vam i dosta drugih zanimljivosti iz svijeta sporta, kako sa domaćih tako i sa evropskih i svjetskih terena.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „KultArt sa zanimljivim intervjuom sa glumcem Zijahom Sokolovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.