PORUKE

Krišto za Avaz TV: Želimo stabilnu parlamentarnu većinu

Prikupljen materijal za tri sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH

Lj. Skokić/S.Mujić

15.5.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto za Avaz TV iznijela je očekivanja o formiranu vlasti uoči odluke Saveza za bolju budućnost o (ne)ulasku u vlast.

-To je stvar i odluka Saveza za bolju budućnost. Ja bih lično željela, kao neko ko je u zakonodavnoj vlasti, da imamo stabilnu parlamentarnu većinu, da možemo raditi ono što i jeste program Vijeća ministara BiH i zakonodavne vlasti, kao najvišeg zakonodavnog tijela, koje bi trebalo da donese neke jako bitne odluke kada je u pitanju BiH. Te odluke se odnose na implemantaciju odluka Ustavnog suda, a i na sve ono što je potrebno kada je u pitanju BiH na njenom evropskom i NATO putu. To su neke reforme koje se tiču socioekonomskog razvoja - izjavila je Krišto.

Nije imala konkretan odogovr kada bi biti zakazana sjednica Predstavničkog doma BiH, ali kaže da trenutno ima materijala da se održe tri sjednice.

-Nadam se da, kada se stvore preduvjeti da ćemo raditi jednim većim intezitetom kako bismo uspjeli na neki način ono što smo propustili. Iskreno, najlakše bi bilo da imamo sjednice i da radimo, ali sada imamo puno više nekakvih problema kojima se bavimo u međuvremenu, a zapravo je sve to skupa gubljenje vremena- poručila je Krišto.

Potvrdila je da još uvijek nisu pristigli prijedlozi svih parlamentarnih stranaka, pa formiranje komisija i dalje ostaje na čekanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.