REAKCIJA

Dušanka Majkić za Avaz.ba: Radončić završio važan zadatak da bi se otkočilo formiranje vlasti

Reprezentacija iz RS spremna, okupio se i hrvatski korpus

Teška politička odluka. Arhiv

Ljiljana SKOKIĆ

17.5.2019

Tešku političku odluku donio je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, odlučivši se na saradnju sa SDA, ali je uspio završiti važan zadatak da bi se otkočio proces formiranja vlasti, izjavila je za Avaz.ba Dušanka Majkićdelegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

- Jučer je završen važan zadatak. Znate da je reprezentacija iz Republike Srpske spremna odavno, u međuvremenu se formirala i većina unutar hrvatskog korpusa i ostalo je na Bošnjacima da to urade. Međusobno nepovjerenje među bošnjačkim strankama je taj proces odugovlačilo, ali i to što se zna da se na njega, na Bakira Izetbegovića ne može previše osloniti. SBB je donio tešku političku odluku i pokrenuo cijeli proces - rekla je Majkić.

Ipak, kako kaže, strahuje da drugi dio bošnjačke reprezentacije nije raspoložen da se konačno formira vlast.

- Mislim da je tu ipak glavni igrač Izetbegović, on okuplja većinu oko sebe. Očito je da on hoće da uradi ono što mu je najvažnije, da bez problema dobije mjesto predsjednika stranke. Zato smatram da će se ova ujdurma dešavati i dalje dok se ne završi Kongres SDA i izabere novi predsjednik stranke - dodala je Majkić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.