SARAJEVO

Vijeće ministara BiH danas razmatra dva nacrta

Državni ministri trebali bi govoriti i o nizu memoranduma osnova i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja više međunarodnih ugovora o saradnji

Vijeće ministara BiH. Arhiv

I.K./Avaz.ba

21.5.2019

Vijeće ministara, koje još radi u tehničkom mandatu, danas bi trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH i Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH. 

Državni ministri trebali bi govoriti i o nizu memoranduma osnova i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja više međunarodnih ugovora o saradnji, kreditima ili ratifikaciji sporazuma BiH sa drugim državama i organizacijama. 

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o odobravanju ulaska i boravka u BiH pod posebnim uvjetima, informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu “Izgradnja autoputa/brzog puta Sarajevo - Beograd - Sarajevo”, kao i izvještaja o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu.

Osim izvještaja o radu Vijeća ministara, bit će razmatrani izvještaji o radu Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva ljudska prava, Granične policije BiH, Direkcije za evropske integracije, ali i drugih institucija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.