BANJA LUKA Bez rezultata istrage, imamo samo nagađanja

Selak: Pravosuđe mora raditi svoj posao bez političkih tenzija

Efikasan rad ujedno i najbolji odgovor

Avaz.ba / RTRS
25.05.2019 17:53

Goran Selak

Foto: RTRS

Narodni poslanik i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Goran Selak istakao je da od nadležnih pravosudnih institucija očekuje da brzo i efikasno obave svoj posao po pitanju videosnimka na kome inspektor SIPA-e prima mito za navodno posredovanje u pravosudnom sporu, prenosi RTRS.

Selak smatra da je efikasan rad pravosuđa ujedno i najbolji odgovor na optužbe na račun pravosudnih institucija, te da je u čitavoj situaciji najmanje potrebno dizanje tenzija u situaciji dok je istraga u toku i dok još nema zvaničnih informacija od nadležnih organa.

- Očekujem adekvatnu i hitnu reakciju Tužilaštva BiH da se čitav taj slučaj dovede na kraja i da se ispitaju svi navodi i sve činjenice vezane za videosnimak. Za Tužilaštvo BiH to je odlična prilika da djelima i rezultatima odgovore na optužbe kojima je pravosuđe izloženo u posljednje vrijeme. Također, mislim da ponovo imamo na djelu bespotrebno dizanje tenzija od određenih političkih subjekata bez obzira na činjenicu da još nemamo zvaničnih informacija ni rezultata istrage - rekao je Selak.

On je naglasio da pravosuđu treba prepustiti da radi svoj posao i da ponudi rezultate i odgovore.

- Bez tih rezultata, imamo samo nagađanja. Također, treba obratiti pažnju i na saznanja o planiranoj diskreditaciji vodećih ljudi u pravosudnom sistemu i političkom životu kao i organiziranim akcijama u režiji paraobavještajnih grupa. Ukoliko se takvi navodi makar i djelimično pokažu kao tačni, onda je institucijama Republike Srpske i BiH odgovornost da ponude efikasan odgovor na prijetnje takve vrste – istakao je Selak.

Komentari

NA VRH