AKTUELNO

Izlaznost do 14 sati 50 posto, glasalo 13.160 glasača

Kako je najavljeno iz CIK-a, u 18 sati bit će izvršen drugi presjek izlaznosti, dok će u 21 sat na pres-konferenciji biti predstavljeni prvi rezultati izbora

Glasa se na 177 biračkih mjesta

A. Nu.

26.5.2019

Na osnovu do sada pristiglih informacija, Centralna izborna komisija SDP-a utvrdila je da je do 14 sati izlaznost bila 50 posto. Glasalo je 13.160 od 26.800 članova s plaćenom članarinom. 

Inače, kako je za "Avaz" jučer kazala Marina Grgić, predsjednica CIK-a SDP-a, članarinu je moguće platiti i danas, pa onda pristupiti glasanju. Grgić je kazala i da pravo glasa ima 45.270 registriranih članova. 

U CIK-u očekuju da će izlaznost do kraja dana biti 75 posto. Kako je najavljeno iz CIK-a, u 18 sati bit će izvršen drugi presjek izlaznosti, dok će u 21 sat na pres-konferenciji biti predstavljeni prvi rezultati izbora. 

Podsjećamo, u utrci za predsjednika su dugogodišnji član SDP-a Svetozar Pudarić, Edin Delić, načelnik općine Lukavac, i Nermin Nikšić, aktuleni predsjednik.

U 13 sati danas je Grgić održala i prvu pres-konferenciju na kojoj je kazala da se izbori odvijaju na fer i korektan način. Naglasila je i da je kod biračkih mjesta bilo određenih lobiranja.

Članovi drugih stranaka se miješaju u izborni proces. Neki mediji, također, stvaraju sliku o neregularnosti, a u jednoj sredini se član SDA pokušao učlaniti u SDP da bi imao pravo glasa. Prikupljaju se izjave posmatrača i članova biračkih odbora s mjesta gdje su prijavljene neregularnosti, kao što je slučaj u Bratuncu - naglasila je Grgić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.