SARAJEVO Prisustvovali sjednici Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira

Konaković i Forto: Promjene pokrenute u KS prepoznala međunarodna zajednica

Najavili su reforme u oblasti komunalne infrastrukture i transporta, nastavak poboljšanja transparentnosti donošenja implementacije uredbe o javnoj nabavci, kao i o donošenju novih zakona

L.Đ/Avaz.ba

Edin Forto i Elmedin Konaković


Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Edin Forto su prvi kantonalni predstavnici koji su prisustvovali sjednici Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira zajedno s mnogobrojnim članovima međunarodne zajednice. 

Oni su, ovom prilikom, odgovorili na brojna pitanja koja se odnose na to šta je Vlada Kantona Sarajevo učinila do sada, kao i šta planira, a što se uglavnom tiče reformi koje su obećali. 

Najavili su reforme u oblasti komunalne infrastrukture i transporta, nastavak poboljšanja transparentnosti donošenja implementacije uredbe o javnoj nabavci, kao i o donošenju novih zakona, tačnije onih o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima.

Predsjedavajući Konaković i premijer Forto su poručili kako će nastaviti s reformama.  Ovo je potvrda kako su promjene pokrenute u Kantonu Sarajevo odjeknule ne samo u Bosni i Hercegovini nego je to prepoznala i međunarodna zajednica. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na