SASTANAK

Dodik se požalio Ivancovu

Razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji

Sastanak Dodik i Ivancov

Lj.S/Avaz.ba

29.5.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom u Istočnom Sarajevu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji.

Tom prilikom ruskom ambasadoru preneseno je kako je protekao sastanak s predsjednikom SDA i predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta BiH Bakirom Izetbegovićem.

- Dodik je upoznao ambasadora Ivancova sa činjenicom da ni danas, nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem u Sarajevu, nije postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH. On je prenio ruskom ambasadoru da je odbio uvjete, koje je, po ko zna koji put, postavljao Izetbegović, a koji se tiču članstva BiH u NATO-u, te da SNSD ostaje pri svojim ranijim stavovima da nikakvo uvjetovanje formiranja Vijeća ministara BiH članstvom u NATO-u nije prihvatljivo - navodi se u saopćenju.

Tema današnjeg susreta bila je i skorašnje učešće Dodika na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koje će, kako se navodi, biti dobra prilika da se susretne s direktorima mnogih uglednih ruskih firmi, među kojima i "Gasprom".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.