SARAJEVO

Osmišljen program treniranja za djecu s poteškoćama u razvoju

Na ovaj način najmlađima će se pružiti mogućnosti da razvijaju motoričke vještine

Fena

Fena/Avaz.ba

31.5.2019

Gradska uprava Grada Sarajeva osigurala je sredstva za realizaciju projekta "Da ja treniram", u okviru kojeg će biti omogućeno djeci s teškoćama u razvoju da treniraju po programima prilagođenim njihovim mogućnostima.

Kako je pojašnjeno, na ovaj način djeci će se pružiti mogućnosti da razvijaju motoričke vještine, ali i da na kvalitetan način utroše slobodno vrijeme. 

Najavljeno je da će ovakve projekte Gradska uprava nastaviti podržavati, posebno imajući u vidu da se na ovaj način ostvaruje uspješna saradnja između privatnih organizacija i javne uprave.

Na ovaj način djeci će se osigurati kontinuirana i adekvatna tjelesna aktivnost u okviru radionica koje će se organizirati na sedmičnom nivou, a imaju za cilj osnažiti djecu u psihofizičkom razvoju. 

Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je nakon dobrih rezultata koji su postignuti s djecom s poteškoćama u razvoju, a posebno s djevojčicom koja je redovno trenirala, na taj način poboljšavajući svoje motoričke sposobnosti i jačajući samopouzdanje.

Memorandum o realizaciji projekta potpisali su danas gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, predsjednik Kluba "Gym Champion" Nedim Babić i direktorica Škole za srednje i stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Inga Biščević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.