NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bilo je pitanje dana

Piše: Avaz.ba

2.6.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:

Bilo je pitanje dana kad će se desiti neki incident ili nesreća poput jučerašnjeg požara u migrantskom centru “Miral” kod Velike Kladuše, kazao je za “Dnevni avaz” Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Donosimo vam sve detalje ove strašne nesreće te istražujemo je li se ona mogla izbjeći.

Istražujemo i ko je Sead Tabaković, za koga je Ured za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala Republike Hrvatske (USKOK) raspisao potjernicu zbog sumnje da je, kao član organizirane kriminalne grupe, izvršio krivična djela neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovina nedozvoljenim drogama.

Kristijan Dan Preda, izvjestilac EP-a za BiH, govori za “Avaz”. Kakve poruke je prenio građanima BiH, saznajte u današnjem broju našeg lista.

Na stranama Globusa bavili smo se zločinom koji je jučer potresao američku Virdžiniju, a gdje se desio krvavi pohod. Naravno, tu je i dosta drugih aktuelnih i zanimljivih vijesti sa svjetske scene.

Građani koji žive u blizini rijeka, nakon što je kiša padala čitav dan, a vodostaji rijeka konstantno rasli, ponovo su bili u grču zbog straha od novih poplava. Pročitajte šta su naši novinari na terenu zatekli u Tuzli, Maglaju, Lukavcu...

U ekskluzivnom razgovoru za “Dnevni avaz” najbolji bh. atletičar Amel Tuka govorio je o svojim uspjesima na polju atletike, te o vjeri, ramazanu, ali i Bajramu koji dolazi.

Na stranama Mozaika pročitajte kako je bilo na velikom iftaru u Konjević-Polju, gdje je nekoliko hiljada postača iftarilo na tradicionalnoj manifestaciji “Bošnjaci na Drini”.

Starci koji su počinili teške zločine, poput ubistava, predstavljaju specifičnu kategoriju počinilaca krivičnih djela. Stručnjaci za psihologiju kažu za takve osobe da im je svejedno hoće li počiniti zločin, a da su u isto vrijeme prestari za zatvor. Upravo su starci zločinci naša tema na stranama Crne hronike.

Tu je, naravno, i dosta zanimljivih vijesti posvećenih ramazanu.

Pred utakmicom našeg državnog nogometnog tima s Finskom razgovarali smo s Amerom Gojakom. Ovaj razgovor možete pročitati na našim sportskim stranama.

Prije osam dana Zrinjski je odigrao posljednju utakmicu u prethodnoj premijerligaškoj sezoni, dan poslije „Plemići” su otišli na zasluženi odmor. Od tada nije bilo puno službenih informacija iz tabora šesterostrukog nogometnog prvaka Bosne i Hercegovine, iako je svima jasno da će ih ovog ljeta biti jako puno. Istraživali smo hoće li Blaž Slišković napustiti tim Pod Bijelim brijegom.

Nermin Selimović, direktor sarajevskog Sparsa, nakon završetka košarkaške sezone govori za „Avaz“. Također, na stranama Sporta donosimo i zanimljivu priču o velikom teniseru - Rodžeru Federeru, koji je prvi igrač sa 400 gren slem mečeva.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „Panorama“, u kojem izdvajamo zanimljiv razgovor s rok-legendom Dadom Topićem, koji nam je govorio o svojim počecima, muzici nekad i sad, trenutnoj situaciji u društvu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.