RAMAZANSKA DRUŽENJA U hotelu "Hollywood"

Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom iftarom obradovao štićenike Zavoda "Pazarić"

L.Đ/Avaz.ba

Za korisnike JU Zavoda "Pazarić" Mirvad Kurić i Zlata Gerin-Kurić upriličili su iftar i pokazali da zaista bezbroj prijateljskih, iskrenih i širokih osmijeha može stati samo u jednu večer. 

Velikom dobrodošlicom ovaj bračni par dočekao je goste iz Zavoda u hotelu „Hollywood“, gdje su, uz iftar i prijatan razgovor, pokazali koliko im znači prijateljstvo ovih ljudi.

S obzirom na to da obnaša funkciju ministra kulture i sporta Kantona Sarajeva, Mirvad Kurić je u razgovoru s direktorom ovog zavoda Redžepom Salićem želio saznati što više o životu i radu ljudi koji žive i rade u Ustanovi, te o organizaciji različitih kreativnih sadržaja, među kojima važno mjesto zauzima i sport.

Prema Kurićevim riječima, talente koje posjeduju djeca i mladi s poteškoćama trebamo čuvati i razvijati te stvarati adekvatne uvjete da i kroz sport mogu pokazati drugima kako i oni nisu ništa manje vrijedni od njihovih vršnjaka van Ustanove. 

Stoga, kako je naglasio, i Ministarstvo kulture i sporta KS će, u skladu s mogućnostima, pružiti podršku u realizaciji projekta obnove sportske sale Zavoda prema evropskim standardima te će inicirati, u saradnji s nadležnim ministarstvom, što prije i rješavanje problema u vezi s realizacijom inkluzivnog obrazovanja za djecu koja žive u Zavodu.

- Ovaj iftar je zaista osobit, jer ga provodimo sa osobitim ljudima, koji vas sa takvom toplinom prime u svoj šareni svijet, ispunjen dobrotom i zahvalnošću. Najbolji način da iznova spoznamo kakve vrijednosti nosi i ramazan jeste da budemo zahvalni ovim dragim ljudima na njihovom prijateljstvu. Jednako, kako oni nas trebaju i mi trebamo njih, jer samo na taj način potvrđujemo prave vrijednosti, one koje nas čine ljudima u pravom smislu - naglasio je bračni par Kurić, uz obećanje da ovo sigurno nije i posljednje druženje te pozivaju sve Sarajlije da 22. juna u 10:30 u Parku "Nijaz Duraković" budu prijatelji i s ovom kreativnom djecom oslikaju ogromno slikarsko platno.

Direktor Salić, zahvalivši na gostoprimstvu ovom bračnom paru, istaknuo je važnost organiziranja ovih druženja, kojima se omogućava i socijalizacija mladih s poteškoćama u razvoju.

- Kroz ovo ramazansko druženje koje smo nazvali „Naše je samo ono što damo“,  zajedno s našim prijateljima, porodicom Kurić, potvrdili smo zaista da je sve što damo našim korisnicima zapravo poklon i nagrada svima nama. Zahvaljujemo ovoj cijenjenoj porodici na vrijednom gestu te spremnosti da i dalje budu razlogom boljeg i sretnijeg života dječaka i djevojčica koji žive u Zavodu - naglasio je Salić.

Podsjetimo, projekt "Sarajevo, ljubavi moja" će biti održan 22. juna u Sarajevu u Parku "Nijaz Duraković", kada će biti upriličena najveća inkluzija djece s poteškoćama u razvoju.

Više o temi Ramazan

RAMAZAN
Slagani burek
NA VRH

Podijeli članak na