KALESIJA Ekipe Civilne na terenu pružaju neophodnu pomoć

Zbog obilnih padavina proglašeno stanje prirodne nesreće

Fena
04.06.2019 22:35

Klizište

Foto: Arhiv

Na prijedlog komandanta Štaba Civilne zaštite Kalesija Seada Džafića, na večerašnjoj vanrednoj sjednici Štaba donesena je Odluka da se zbog poplava i klizišta proglasi stanje prirodne nesreće na teritoriji mjesnih zajednica: Tojšići, Kikači, Petrovice, Rainci Gornji, Rainci Donji i Vukovije Gornje. 

Ekipe Civilne zaštite Općine Kalesija su na terenu te pružaju neophodnu pomoć u čišćenju terena.

Sastanku Štaba u Kalesiji prisustvovao je i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević koji je ujedno i komandant kantonalnog štaba Civilne zaštite.

- Moram reći da Kalesija, nažalost, dijeli sudbinu i drugih općina u Tuzlanskom kantonu. Obistinile su se najave da će 2019.godina biti godina s obilnim padavinama. Sada treba Općinska komisija za procjenu šteta utvrditi koje su štete na području Kalesije. Ono u što sam se ja uvjerio dok sam bio na terenu da te štete nisu uopće male – rekao je Klinčević

Općinski načelnik Sead Džafić naložio je Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu da što hitnije osposobe putne komunikacije kako bi se građanima pružila neophodna pomoć.

- Zadesilo nas je veliko nevrijeme. Šteta je na prvi pogled veoma velika. Očekujem od Vlade Tuzlanskog kantona da nam pomogne u saniranju štete i pomoći ljudima – rekao je Džafić.

Više informacija o nastaloj šteti bit će poznato sutra.

Komentari

NA VRH