BANJA LUKA Na dnevnom redu sjednice 48 tačaka

NSRS sutra o rezervnom sastavu i ubistvu Slaviše Krunića

Informaciju o stanju sigurnosti u RS zatražili su poslanici SDS-a

Avaz.ba / Fena
10.06.2019 12:28

Narodna skupština RS

Foto: Arhiv

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) sutra će razmatrati izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije. Nacrt ovog zakona usvojen je 18. aprila.

Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju sigurnosti u tom bh. entitetu u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bi trebala biti zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju sigurnosti u RS zatražili su poslanici SDS-a nakon ubistva policajca u Prijedoru, u aprilu ove godine, te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS je uhapsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bijegu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta. Između ostalog, bit će riječi o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, o oružju i municiji, te porezu na dobit.

Komentari

NA VRH