REAKCIJE Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije

SDA poručila građanima da čuvaju novčanike: SDP, da ima imalo časti, ne bi ni pričao o cijenama plina

Kada je riječ o "kažnjavanju", najveća kazna građanima je Damir Mašić

L.Đ./Avaz.ba
12.06.2019 13:12

Bakir Izetbegović

Foto: Arhiv

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo održali su 10. juna sjednicu na kojoj su razmatrali kako prevazići posljedice poskupljenja cijene prirodnog plina. Većina zastupnika zamjerila je što niko s federalnog nivoa vlasti nije došao na sjednicu da bi razgovarali o ovom važnom pitanju.  

Iz SDA smatraju kako Vlada FBiH nije kriva za novonastalu situaciju, pa su se oglasili saopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

- Kantonalni odbor SDA Sarajevo s gnušanjem odbacuje neistine da iza poskupljenja plina u Kantonu Sarajevo stoje Vlada FBiH i SDA.

To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira da bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u KS, gdje su u vlasti.

Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB), koji je objasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog plina na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za "kažnjavanjem" Kantona Sarajevo, što javnosti podvaljuju iz SDP-a. 

SDP, da ima imalo časti, ne bi ni pričao o cijenama plina, jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj historiji.

Podsjećamo da je u mandatu 2010.-2014. cijena plina dosezala čak i do 820 KM/1.000 sm3, što nikada ni prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno.

U periodu vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1.000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a. Zaključak je da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić brane.

Kada je riječ o "kažnjavanju", najveća kazna građanima je Damir Mašić. Bez ikakvog izbornog legitimiteta, kao izborni gubitnik, pretendira da odlučuje o njihovoj sudbini i licemjerno, sa sunčanim naočalama koje koštaju nekoliko prosječnih plaća, brine o standardu građana - istakli su u saopćenju.

Komentari

NA VRH