UGLJEVIK

Šestočlana porodica konačno će imati krov nad glavom

Uz pomoć Opštine, komšija i prijatelja ove ću godine i pokriti kuću, uvjeren je Živan Đokić

Porodica godinama živi u neuvjetnoj kući, nova bi trebala biti završena prije prvog snijega. Avaz

Piše: LJ. LJ.

26.6.2019

Šestočlana porodica Đokić iz Ugljevika godinama već živi u neuvjetnoj kući. Živan Đokić, otac četvero djece, nezaposlen je i porodicu izdržava odlazeći u nadnicu, kada ga neko pozove. Iako izuzetno vrijedan čovjek, kako kaže, sam sa svojih deset prstiju nije bio u mogućnosti da svojoj porodici osigura krov nad glavom i uvjete za život dostojne čovjeka.

Đokićima su u pomoć pritekli Općina Ugljevik i druge općinske organizacije. Vasilije Perić, načelnik općine Ugljevik, kaže da će sve višečlane porodice na području Ugljevika dobiti adekvatan krov nad glavom.

- Naša je potreba da na području Ugljevika stvorimo pristojne uslove stanovanja, a ova porodica to sigurno zaslužuje. Konkretno, ovoj šestočlanoj porodici Đokić mi ćemo iz budžeta Opštine dodijeliti 10.000 KM kako bi se nastavila gradnja kuće. Pokušat ćemo iznaći način da prikupimo još sredstava i nadam se da ćemo kroz kraći period biti u prilici da ovdje prisustvujemo pokrivanju stambenog objekta. Opština Ugljevik ima projekt vezan uz stambeno zbrinjavanje višečlanih socijalno ugroženih porodica i mi ćemo nastaviti provođenje ovih aktivnosti i u drugim mjesnim zajednicama na području opštine Ugljevik - kaže Perić.

Svoju radost što će njegova porodica konačno imati sigurno mjesto za život ne krije Živan Đokić. Uz veliku zahvalnost svima koji su pomogli izrazio je i nadu da će prije prvog snijega njegov novi dom biti useljiv.

- Obratio sam se za pomoć, čekao nekoliko mjeseci, obećali su mi i ispunili obećanje. Uradio sam temelj i onda smo žena, djeca i ja počeli graditi kuću. Danas su mi komšije i prijatelji pritekli u pomoć, da uradimo ploču. Uz pomoć Opštine, komšija i prijatelja ove ću godine i pokriti kuću - uvjeren je Đokić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.