FEDERALNI MINISTAR

Nerin Dizdar u Loparama i Ugljeviku: Završena izgradnja puteva u povratničkim mjestima

Uvijek rado dolazimo u povratnička mjesta, to je prilika da najbolje vidimo završene projekte, kazao je on

Dizdar: Tokom današnje posjete. Vlada FBiH

E. Ć.

9.11.2023

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je općine Lopare i Ugljevik, gdje je sa načelnicima Radom Savićem i Vasilijem Perićem razgovarao o infrastrukturnim projektima značajnim za povratničku zajednicu u ovim lokalnim zajednicama.

Sagledati potrebe povratnika

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica završilo je izgradnju i rekonstrukciju nekoliko putnih pravaca, te postavljanje rasvjete i instalaciju pumpi za snabdijevanje vodom u povratničkom naselju Koraj. U naseljima Janjari i Atmačići završeno je i asfaltiranje puta.

- Uvijek rado dolazimo u povratnička mjesta, to je prilika da najbolje vidimo završene projekte, kao i da sagledamo potrebe povratnika kako bismo svoje programe prilagodili njima. Sa ove dvije jedinice lokalne samouprave imamo dobru saradnju. 

To je svakako rezultat i odnosa načelnika prema povratničkoj zajednici u Loparama i Ugljeviku. Danas smo potpisali i ugovore o podršci Ministarstva za sanaciju šteta od poplava u Loparama. Pozvali smo povratnike i njihove predstavnike da iskoriste pravo učešća na javnim pozivima koje raspisujemo u cilju održivog povratka - istakao je Dizdar.

Uspješni povratnici

Ministar Dizdar je posjetio i uspješne povratnike, korisnike programa Ministarstva, koji razvijaju svoj biznis i zapošljavaju povratnike.

Tokom današnje posjete ministar Dizdar će se sastati i sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Janja i Bijeljina, sa kojima će razgovarati o budućoj podršci Ministarstva povratnicima u ovom semberskom kraju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.