BANJA LUKA

Platni spisak institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe

Na platnom spisku u maju 2019. godine bilo 22.389 ljudi

Špirić: Broj zaposlenih povećan za 583. Agencije

Piše: Srna

28.6.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u septembru 2018. godine, odnosno neposredno prije općih izbora, iz budžeta institucija BiH isplaćena plaća za 21.806 osoba, dok je na platnom spisku u maju 2019. bilo 22.389 ljudi, što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

- Svi koji se trude da demantiraju ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu finansija i trezora BiH, koje isplaćuje plaće, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom fondu i Svjetskoj banci, gdje, također, prate i obrađuju ove podatke - rekao je Špirić.

On je pozvao one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni zvanični podaci zaključno s 31. majem, pa da vide ima li u junu novozaposlenih.

Suvišna je svaka polemika s onima kojima je Vijeće ministara zavod za zapošljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti, jer kad odu, niko ih se neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili - naglasio je Špirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.