ZENICA

Izetbegović: Ako Dodik i SNSD budu poštovali Ustav, Tegeltiju možemo imenovati naredne sedmice

Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može i više, razgovarat ćemo još o tome kako to povećati, poručio je između ostalog

D. PAŠALIĆ

28.6.2019

Izetbegović u Zenici. D. Jurišić

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije BiH boravio je danas u Zenici.

Tom prilikom sastao se sa Miralemom Galijaševićem, predsjednikom Kantonalnog odbora SDA ZDK, te održao sastanak sa premijerom ZDK, ministrima iz SDA i načelnicima općina iz kantona.

Prema riječima Galijaševića, najviše se razgovaralo o ekonomiji, razvoju i većoj podršci kantonu koji bilježi najveći izvoz u državi.

Izetbegović je poručio da se u ZDK radi dobar posao, te da je upravo taj Kanton generator uspjeha privrede naše države.

-Najveći izvoz imamo iz ZDK i uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može i više. Razgovarat ćemo još o tome kako to povećati - poručio je Izetbegović.

Prokomentirao je i stanje u Vijeću ministara, kao i privremeno finansiranje, kazavši da se nada kako to neće potrajati još dugo.

- Zbog brojnih razloga sjednice nisu održavane. Problem je nepoštivanje Ustava i zakona države, međutim, ukoliko su SNSD i Milorad Dodik spremni prihvatiti da se radi po Ustavu, ranije donesenim zakonima i strategijama, nema nikakvih problema da već naredne sedmice za mandatara u Vijeću ministara imenujemo Zorana Tegeltiju - kazao je Izetbegović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.