MINISTAR FINANSIJA

Tegeltija brani Dodika: Blinken ili ne zna ili ima lošu namjeru

Prema njegovim riječima, Dodik je "isključivo na putu interesa RS, svih naroda koji žive u RS i svih vrijednosti koje narod kroz historiju baštini"

Zoran Tegeltija. Fena

H. J. I.

30.3.2023

Državni sekretar SAD Entoni Blinken (Antony) oglasio se na Twitteru povodom posljednjih izjava predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika.

- Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa ambasador Marfi, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju - napisao je Blinken na Twitteru.

Lider naroda

Povodom Blinkenove izjave oglasio se i ministar finansija i trezora BiH Zoran Tegeltija koji je izjavio da je Milorad Dodik, kao predsjednik RS i nesumnjivi i neprikosnoveni lider naroda.

Prema njegovim riječima, Dodik je "isključivo na putu interesa RS, svih naroda koji žive u RS i svih vrijednosti koje narod kroz historiju baštini".

Tegeltija je u izjavi za Srnu ocijenio da nazivati predsjednika Dodika osobom na "autoritarnom putu", kako je to uradio američki državni sekretar Blinken, "a u isto vrijeme znati da je predsjednik Dodik pobjednik na demokratskim izborima koje kao takve prepoznaju i SAD, govori ili o neznanju ili o lošoj namjeri".

Jasni interesi srpskog naroda

- Raduje me što Blinken navodi da će se SAD zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost BiH, jer je to budućnost koju je do sada kreirala politika predsjednika Milorada Dodika, nikada se ne odričući jasnih interesa srpskog naroda i RS i tako će se i nastaviti bez obzira kako to tumačila administracija Ambasade SAD u BiH - rekao je Tegeltija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.