SMOTRA U KRALJEVSKOM GRADU

Manifestacija privukla veliki broj izlagača: Najbolji rotvajler, seter i vučjak

Učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja

Piše: E. CRNKIĆ

4.7.2019

Održana 9. državna izložba pasa - Avaz
Održana 9. državna izložba pasa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Jajcu je proteklog vikenda održana 9. državna izložba pasa svih pasmina „CAC BiH Jajce 2019“. Manifestacija je privukla veliki broj izlagača, kao i posjetilaca koji su uživali u izlaganju najpopularnijih pasmina. Organizator, Kinološki klub „Biseri Plive” Jajce, potrudio se da sve protekne u najboljem redu i da svi učesnici kućama odu s pozitivnim utiscima. Pored same organizacije, svakako je zaslužan i prelijepi prirodni ambijent Malog plivskog jezera i mlinčića.

Osim domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Izložbu je otvorio općinski načelnik Edin Hozan, koji je čestitao organizatorima na dobroj organizaciji, a svim učesnicima poželio dobrodošlicu u kraljevski grad Jajce.

Na kraju, uz dosta konsultacija i vijećanja, za najboljeg psa devete državne izložbe proglašen je rotvajler Boa Haus of Lazić, vlasnika Branka Lazića iz Bijeljine, drugoplasirani je bio irski seter Sonny Spalato Seters, vlasnika Envera Krše iz Splita, dok je treće mjesto pripalo njemačkom ovčaru Farah Friday, vlasnika Zorana Blagojevića iz Laktaša. Organizatori su zadovoljni održanom izložbom.

- Zadovoljni smo kako je protekla ovogodišnja izložba. Pored velikog broja gostiju, imali smo dosta izlagača, više od 20 različitih pasmina, među kojima su najbrojniji bili njemački ovčari, rotvajleri - rekao je Sandro Nuhanović, sekretar KK „Biseri Plive“.

I mališani pokazali svoje ljubimce

Kako to obično biva na izložbama pasa, najveće simpatije i ovog je puta izazvala revija „Dijete i pas”, dio izložbe kada mališani izlažu svoje ljubimce. Osim toga, izabrani su najbolji psi i u ostalim kategorijama, kao što su razred beba, štenad, veterani, parovi, odgajivačke grupe, juniori bis i druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.