REAKCIJE

DF: Bh. blok mora se ograditi od napada na institucije BiH i od ugrožavanja sigurnosne perspektive države

Željko Komšić. Arhiv

Avaz.ba

2.7.2019

Demokratska fronta poziva Bh. blok da se odmah ogradi od kontinuiranih napada pojedinih SDP-ovih zvaničnika na Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH, koji su, očito, u funkciji jačanja proruske i anti-NATO koalicije u BiH, predvođene Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

- Demokratska fronta smatra da tzv. Bh. blok nema više prostora za šutnju, pogotovo uzimajući u obzir to što pojedini zastupnici Naše stranke i SDP-a ne samo da u interesu SNSD-a i HDZ-a napadaju OSA-u nego i otvoreno obmanjuju javnost tvrdnjama da o NATO integracijama BiH ne postoji dogovor, iako u vezi s tim postoje davno usvojene odluke i zakoni od strane institucija Bosne i Hercegovine. 

Ovakvim napadima i nepoštivanjem institucija Bosne i Hercegovine tzv. Bh. blok ugrožava sigurnosnu perspektivu BiH, koja je bitan element suvereniteta države Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, pozivamo lidera Bh. bloka Predraga Kojovića da obuzda spomenute napade na institucije, koji dolaze iz Bh. bloka, ili da javno ustvrdi da je to zvanična politika te političke organizacije - navodi se u saopćenju Demokratske fronte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.