AKTIVNOSTI

Deset poslanika iz 10 stranaka: Otputovali u Vašington

U kontekstu oštrih podjela na političkim i etničkim linijama, funkcioniranje ovog višestranačkog, multietničkog parlamentarnog kluba je izuzetan uspjeh

Bh. parlamentarci s Adnanom Hadrovićem. Avaz

Piše: S.K.

15.7.2019

Delegacija bh. parlamentaraca ovih je dana u Vašingtonu, u gostima kod Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), koji je pomogao je u uspostavljanju Evropskog integracijskog i sigurnosnog kluba (EISC), višestranačkog, tematskog kluba u Parlamentarnoj skupštini, Parlamentu BiH.  

U delegaciji je deset poslanika iz deset političkih partija: Saša Magazinović (SDP BiH), Edita Đapo (SBB), Jasmin Emrić (A–SDA), Lazar Prodanović (SNSD), Dženan Džonlagić (DF), Aida Baručija (Nezavisni blok), Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) i Branislav Borenović (PDP).

U kontekstu oštrih podjela na političkim i etničkim linijama, funkcioniranje ovog višestranačkog, multietničkog parlamentarnog kluba je izuzetan uspjeh.

Deseteročlana parlamentarna grupa posjetila je i ACBH (Savjetodavno vijeće za BiH), gdje su razgovarali i s predsjedavajućim Borda direktora Adnanom Hadrovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.