REAKCIJE

Sindikat osnovnog obrazovanja KS traži od Forte da odbije ostavku ministrice Bogunić

Učitelji traže podršku za ministricu. Ilustracija

Piše: S.K.

22.7.2019

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo uputio je pismo premijeru KS Edinu Forti, u kojem izražava zabrinutost i žaljenje zbog ponuđene ostavke ministrice Zinete Bogunić.  

- Prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo konačno su dobili ministricu visokih moralnih kvaliteta, vrsnog stručnjaka, koja je spremna rješavati mnoge probleme koje je naslijedila u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo - navedeno je.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo podsjeća da je i ranije tražio da se pruži podrška ministri Bogunić, koja je, kako ističu, uočila probleme u svom resoru i koja je odlučna da promijeni zatečeno stanje i otkloni mnoge nezakonitosti, posebno u sektoru osnovnog odgoja i obrazovanja. 

- Posljednja događanja u i oko resora obrazovanja u Kantonu Sarajevo odaju utisak da je Vaša podrška koju plasirate u javnosti, samo verbalna i da gospođa Bogunić nema punu političku podršku za svoj visoko profesionalan rad i visoke standarde u svom radu, kako još iz vremena aktivnog rada u obrazovanju, tako i danas dok obnaša funkciju ministrice. Samim činom iznuđene ostavke ministrica Bogunić je kao visoko moralna osoba održala svojevrsnu lekciju mnogima iz demokratije i dokazala da cijena morala i obraza nema istu cijenu kao i cijena funkcije izabranih zvaničnika - navedeno je u pismu.

Zato Sindikat traži od Vlade KS da odbije ostavku i pruži punu podršku u daljnjem radu ministrici Bogunić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.