SVE PO ZAKONU

Za Zvizdića nije sporno da sjedi u dvije stolice

On bi po osnovu rotacije, poziciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH na kojoj se članovi Kolegija smjenjuju svakih osam mjeseci trebao preuzeti 2. augusta

Zvizdić:Kaže da je sve po zakonu. Fena

Piše: Avaz.ba

23.7.2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdićodgovarajući na današnjoj konferenciji za novinare na pitanje, da li će kada uskoro preuzme funkciju predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH ostati i na poziciji predsjedavajućeg Vijeća minsitara, po čemu bi bio istovremeno i na čelu zakonodavne i izvršne vlasti  kazao je da za to nema zakonskih smetnji. 

- Želim uvijek da se vladam u skladu s važećim zakonima, poštujem vladavinu zakona i sve dok je to tako ponašat ću se u skladu s onim mogućnostima koje dozvoljava Izborni zakon BiH, koji vrlo jasno precizira da se do imenovanja izvršnih funkcija mogu obnašati takve funkcije - kazao je Zvizdić.           

Rekao je i da za to da on istovremeno ne obnaša dvije funkcije  postoji vrlo jednostavno rješenje, a to je da Predsjedništvo BiH pošalje ime mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH. 

 - Zašto se priča samo o imenovanju Vijeća ministara BiH ? Jako me interesuje to pitanje zašto ne rade Predstavnički dom i Dom naroda, kada su izabrani zastupnici, kada je izabrano rukovodstvo, kada više od 30 zakona čeka, kada više od 30 finansijskih sporazuma čeka - kazao je Zvizdić. 

Zvizdić bi po osnovu rotacije, poziciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH na kojoj se članovi Kolegija smjenjuju  svakih osam mjeseci trebao preuzeti 2. augusta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.